Mourinho će među navijače i protiv Cityja: Dobio utakmicu suspenzije zbog ludovanja na Cardiffu

Foto: Guliver Image/Getty Images

ENGLESKI nogometni savez kaznio je Josea Mourinha suspenzijo za neprimjereno ponašanje na subotnjoj prvenstvenoj utakmici 8. kola Premiershipa, u kojoj je njegova momčad kao domaćin pobijedila Cardiff 4:1.

Suspenzija znači da će Mourinho u nedjelju propustiti veliki okršaj na Stamford Bridgeu protiv Manchester Cityja, aktualnog viceprvaka Engleske. Trener Chelseaja može se do četvrtka žaliti na ovu odluku.

Mourinho je bio bijesan zbog krađe vremena gostujućih igrača dok je rezultat bio 1:1. Sudac Anthony Taylor isključio ga je i poslao na tribine kada je glasno prosvjedovao.

"Ne znam zbog čeka mi je sudac onemogućio obavljanje mog posla. Dok to i službeno ne saznam, neću davati nikakav komentar." odgovorio je Mourinho na optužbe

Komentirao je zato događaje s utakmice u kojoj je završio među navijačima na tribinama.

"Da sam ja navijač koji je platio utakmicu, jako bi me smetalo da je svaki puta kod prekida, kada su gosti trebali vratiti loptu u igru, prošla prosječno 21 i po sekunda. To je izgubljen novac. Kako to? Pa jednostavno, gledatelji su platili ulaznicu za 90 minuta nogometa, a vidjeli su, kada zbrojite sve prekide, možda 55 ili 60. E, to je za mene kršenje pravila!"

Poznat kao nesamokritičan i po dvostrukim mjerilima, Mourinha nije smetalo što je Chelsea na toj utakmici postigao neregularan izjednačujući gol u 33. minuti: Samuel Eto'o izbio je loptu gostujućem vrataru Marshallu, u trenutku kada je ovaj njome udarao o travnjak, nakon čega ju je imao namjeru ispucati, što prema pravilima Fife nije dopušteno. Kamerunac je uzeo loptu, nakon čega je došla do Edena Hazarda koji je zabio.

"Ako Fifa kaže da je to faul, onda je faul. Ali, mislim da je Samuel obavio dobar posao. Možda je sudac pogriješio. Po meni bi takva akcija trebala biti dopuštena, kao što je bilo godinama. Nije bilo fizičkog kontakta s golmanom. Inače, golmani imaju pravo imati loptu u posjedu šest sekundi, a drže je gotovo pola minute. E, to je kršenje pravila!"

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.