Mikulić konačno u FFC-u: Debi u rodnom Zadru nije pritisak, nego dodatna motivacija

Foto: Fightsite

OSVAJAČ hrvatske MMA lige 2012. godine, Božo Mikulić, napokon će debitirati unutar FFC-a. Njegov protivnik, na eventu u njegovom rodnom gradu Zadru, bit će Marcin Prachnio. Božo nam je odgovorio na nekoliko pitanje i ukratko najavio borbu, kao i neke planove za budućnost.

Ovo ti je debi u FFC-u, jesi li očekivao poziv i koliki ti on zapravo znači?
 
Već neko vrijeme bio sam u pregovorima s FFC-om, no uvijek su se ispriječile ozljede koje mi nisu dozvolile da nastupim. Naravno da sam se nakon tog svega nadao pozivu za ovaj nastup, budući da se ova priredba održava u mom gradu. Velika mi je čast nastupiti na FFC-u, smatram ju najjačom europskom organizacijom u ovom trenutku.
 
Osvojio si HR MMA ligu 2012. godine, no naslov prošle godine nisi uspio obraniti, poražen si od Sandora Okrasa. Koliko je veliko bilo razočaranje?
 
Nije bilo prevelikog razočaranja, jer sam ušao ozlijeđen u tu borbu. No, nisam htio odustati niti ikome dati do znanja kako sam ozlijeđen. To nije važno, niti ću ikad tražiti neke izlike i isprike. Izgubio sam pošteno od odličnog borca.
 
No, jedini si borac koji je uspio nanijeti poraz Mateju Batiniću, kojeg se proglašava najvećim hrvatskim talentom. Iako ti se Batinić revanširao, koliko su ti borbe s njim pokazale gdje je tvoje mjesto na MMA sceni u regiji i koliko ti znači ta pobjeda?
 
Ta mi pobjeda jako puno znači. Batinić je jedan od najboljih boraca u regiji, ima sjajan skor i samim time i sebi podižem imidž. Volio bih odradio treću borbu s njim, budući da smo sad 1:1. Treba vidjeti tko je bolji, hehe.
 
Protivnik ti je Marcin Prachnio, jesi li gledao njegovu borbu s Tadijanovom u Osijeku? Što si saznao iz nje? Prachnio je karataš, planiraš li upotrijebiti sličnu taktiku kao Ivica?
 
Gledao sam njihovu borbu i ono što sam saznao je da je Marcin jedan vrlo srčan borac, kojem se nije problem potući. Ne bih sad o taktici, čuvao bih ju za meč, tamo će se sve vidjeti.
 
Stvara li pritisak činjenica da nastupaš pred domaćom publikom? Da li je to dovoljna motivacija ili ju dobivaš još odnekud?
 
Nemam apsolutno nikakvog pritiska. To što nastupam pred domaćom publikom i svojim prijateljima sigurno je dodatna motivacija, i automatski će i želja za pobjedom biti još veća.
 
Kako je trenirati u Bandog timu? Koliko si zadovoljan i misliš li da možeš svoj maksimum postići treningom tamo?
 
U klubu je sve kako treba. Uvjeti za rad su odlični i ništa nam ne nedostaje. No za stepenicu više u MMA svijetu, smatram kako je ipak potrebno više od toga.
 
Kako bi prokomentirao hrvatsku MMA scenu, kako u svojoj, tako i ostalim kategorijama? Gdje vidiš svoje mjesto i koga smatraš najvećim potencijalom te vidiš li sebe kao profesionalnog MMA borca ili ti MMA više služi kao ispušni ventil?
 
U Hrvatskoj ima veliki broj kvalitetnih boraca te smatram da mnogi od njih imaju potencijal za napraviti pokoju stepenicu više u svojoj karijeri. Kao i svakom borcu, naravno da mi je želja doći do UFC-a, budući da je to uvjerljivo najbolja svjetska organizacija. MMA mi je trenutno na prvom mjestu i namjeravam se baviti s njim, no vidjet ćemo što će život s vremenom donijeti.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.