Mamić o ignoriranju HKS-a: To nije dobro! Cedevita kao najbolji klub ima što ponuditi hrvatskoj košarci

Foto: KK Cedevita

SPORTSKI direktor Cedevite Matej Mamić jučer je došao pozdraviti mlade hrvatske košarkaše, koji su na SP-u u Grčkoj postali juniorski viceprvaci svijeta. Naravno, Mamić može biti posebno zadovoljan Cedevitinim ponosom Markom Arapovićem, kapetanom U19 selekcije koji je izabran u najbolju petorku turnira.

> Doznajemo: Ivan Šuker ne smije biti predsjednik HKS-a! U sukobu interesa i Ante Kulušić

Mamić zadovoljan Cedevitinim biserom

Mladog Arapovića mogli bismo ponovno gledati u dresu hrvatske reprezentacije, ali ovaj put u A selekciji kod izbornika Velimira Perasovića.

"Da, on je na širom spisku i nadamo se da će dobiti priliku sudjelovati na Eurobasketu u Zagrebu", rekao je Mamić za Index.

"Općenito, mišljenja sam da će određen broj igrača iz ove generacije participirati u seniorskoj selekciji, jer su nadareni i dobri igrači. Ne vjerujem da će svi zaigrati za A selekciju, ali ovih nekoliko nosioca pokazuju kvalitetu i vjerujem da će već uskoro pokucati na vrata seniorske reprezentacije. Dečki su napravili fantastičan uspjeh na čelu s trenerom Nazorom koji je to sjajno vodio. Svi su zaslužili ogroman pljesak i nadam se da će njihove karijere sada ići samo prema vrhu", nadodao je Mamić.

O slučaju Bender: Ja sam uvijek na strani ugovora, ali...


Ova generacija talentiranih košarkaša ostvarila je fantastičan uspjeh, iako su se na početku turnira susreli s ogromnim problemima. Zbog nemara HK-a, dogodio se slučaj Bender. Najbolji košarkaš te generacije nije igrao za Hrvatsku zbog tenisica...

"Gledajte, nikada sve nije ni crno ni bijelo. Obje strane su trebale pronaći kompromis u tom dijelu. Ja sam uvijek na strani ugovora koji omogućava široj populaciji igrača da budu tretirani kako treba. Ugovor je odličan i treba ga pozdraviti, jer velika je stvar da jedna takva brend marka bude sponzor na 11 godina. Isto tako nadam se da će se takve stvari riješiti prije svakog budućeg natjecanja", poručio je Mamić.

HKS ignorira "najbolji i najorganiziraniji hrvatski klub"

Rješavanje takvih stvari sada je u rukama novog predsjednika HKS-a Ivana Šukera i njegove ekipe. Međutim, među tom "ekipom" nema mjesta za predstavnike Cedevite. Hrvatski prvaci nemaju mjesto u upravnom odboru HKS-a, dok, recimo, Cibona ima dva predstavnika. Što očekuje od Šukera kao predsjednika HKS-a, Mamić ne može komentirati...

"Mi vam nismo participirali u onom (Radićevom) upravnom odboru niti smo pozvani u ovaj upravni odbor. To nije dobro, jer smo mi daleko najbolji hrvatski klub, klub koji je najbolje organiziran. Vjerujem da imamo što dati i ponuditi hrvatskoj košarci. Vjerujem da će doći vrijeme kada ćemo i mi moći participirati, a onda ću vam moći nešto više reći, jer sada samo gledamo i radimo kako nam kažu", zaključio je Mamić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.