"Mali sportovi" pobijedili Mamića i Gopca: "150 milijuna kuna odsad će se dijeliti pravednije"

OKO 150 milijuna kuna proračunskih sredstava grada Zagreba za sport, ubuduće bi se trebalo dijeliti po drugim kriterijima. Naime novi predsjednik Zagrebačkog sportskog saveza je Branimir Bašić, predstavnik tzv. malih sportova.

Na izbornoj skupštini Bašić je pobjedio s 54 glasa, dok je glavni protukandidat Tomislav Grahovac, koji je figurirao kao Bandićev, Mamićev i Gopčev čovjek dobio 36. Treći kandidat Dragutin Šurbek dobio je tek 5 glasova, dok su dva glasa bila nevažeća. Da će se ubuduće drukčije raspolagati gradskim novcem namjenjenim za sport, novi predsjednik odmah je dao do znanja.

"Moramo dati važnost takozvanim malim sportovima koji nose svjetske medalje. Nesrazmjer je velik, imate nogometaša koji je u svjetskim razmjerima 50-tisućiti, a dobiva 20 tisuća eura mjesečne plaće. A imate jednog vrhunskog sportaša koji eventualno dobiva 2400 kuna stipendije, na tome moramo poraditi."

Znači li to da Dinamo više neće dobivati koliko je prije dobivao?

"To ste vi rekli. Samo pravedni kriteriji, neće više biti A i B programa, bit će samo jedan program ZŠS-a. Skupština Grada i gradonačelnik mogu proglasiti koga hoće klubom od interesa i gradskog značaja", zaključio je Bašić.

Tomislav Karlo izabran je za potpredsjednika.

Zoran Gobac predstavnik suparničkog tabora tzv. velikih sportova, koji je podržavao kandidata Grahovca, bio je iznenađen pobjedom Bašića, iako nije želio ostaviti takav dojam..

"Pa što, ljudi su pobjedili zasluženo, razlika je dosta velika. Vjerojatno gro saveza ima svoje razloge. Ja sam uvijek da raspodjela bude po kriterijima. Neće to bitno utjecat. Problem je po meni zastupljenost. Realna zastupljenost u ljudstvu 75 posto je izgubila od 25 posto, o tome se može razgovarati", rekao je Gobac.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.