Lavillenie se ozlijedio prilikom rušenja rekorda, upitan nastup na Svjetskom prvenstvu!

Foto: Guliver Image/Getty Images 

ZA NEŠTO više od dva tjedna (7.-9. ožujka) u Sopotu je na rasporedu Svjetsko dvoransko atletsko prvenstvo, a upitno je hoće li tamo nastupiti Renaud Lavillenie, Francuz koji je proteklog vikenda u Donjecku srušio svjetski rekord.
 
Lavillenie je u subotu na mitingu u Donjecku preskočio 6,16 metara, čime je 21 godinu star i centimetar manji svjetski rekord u vlasništvu Sergeja Bubke otišao u povijest. Ovim rezultatom postavljen je i apsolutni svjetski rekord, na dvorani i na otvorenom, jer na otvorenom najviši skok dosad iznosi 6,14 metara.
 
No, prilikom subotnjeg pokušaja preskakanja letvice postavljene na 6,21 metar Lavillenie je ozlijedio lijevi gležanj. Točnije, riječ je o posjekotini koja je kasnije sanirana sa 12 šavova, a zbog koje ovaj Francuz zasigurno neće nastupiti na nijednom natjecanju prije SP-a.
 

 "Preda mnom su tri tjedna da se pripremim. Ne želim odustati, čak ću i na jednoj nozi dati sve što mogu", izjavom za L'Equipe Lavillenie je jasno poručio da se unatoč svemu i dalje nada lovu na zlato u Sopotu.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.