Lavillenie autor drugog skoka u povijesti, napao i rekord Bubke

Foto: Wikipedia
 
FRANCUSKI skakač s motkom Renaud Lavillenie u velikoj je formi i lako bi se moglo dogoditi da u 2014. godini sruši i svjetski rekord. Pokušao je to već posljednjeg dana siječnja na mitingu u poljskom Bydgoszczu.
 
Lavillenie, olimpijski pobjednik u ovoj disciplini prvo je prije nekoliko dana preskočio 6,04 metara, a taj sjajan rezultat srušio je na mitingu u Poljskoj, gdje je iz prvog pokušaja preskočio 6,08 metara, visini koja je ostala nedostižna svima u povijesti ovog sporta, osim velikom Sergeju Bubki.
 
Ove visine nisu se preskakale niti za vrijeme mitskih dvoboja Ukrajinca i Gataullina, a 27-godišnji Francuz napao je i apsolutni svjetski rekord, i na otvorenom i u dvorani, 6,16 metara, centimetar više od onog kojeg drži Bubka u dvoranskim natjecanjima.
 

 
 Nije uspio, pa se na kraju morao zadovoljiti drugim najboljim skokom u povijesti, što je nakon natjecanja ovako prokomentirao: "Drugi pokušaj na 6.16 je bio dobar, ali već sam bio umoran. No, s druge strane, moram priznati da sam se ozbiljno nadao da ću srušiti svjetski rekord. Možda uspijem na Svjetskom prvenstvu u Sopotu."
 
Ono što je najavio Lavillenie, uskoro je realnim protumačio i sam Bubka. "Renaud skače na doista visokoj razini, postao je drugi motkaš u povijesti. Od prošle sezone ima veću konstantu. Mogao bi srušiti moj rekord ove godine", izjava je koja sugerira da bi nakon 21 godine moglo doći do rušenja ovog svjetskog rekorda.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.