Lacković: Kad smo čuli Marseljezu palo nam je raspoloženje, mogli smo biti zlatni...

HRVATSKI rukometaši stavili su oko vrata medalju brončanog sjaja. Iako su svi priželjkivali zlato, ipak Atlanta i Atena se nisu ponovile.

> Spektakl na dodjeli medalja: Hrvati radili sklekove, Francuzi imitirali Bolta

Po tko zna koji put hrvatski rukometaši su morali slušati Marseljezu. Francuzi su protiv Švedske u finalu potvrdili ono što se znalo godinama, a to je da su najbolja generacija unazad deset godina. Hrvatskim rukometašima ostaje žal, jer su ti famozni Francuzi mogli pasti u polufinalu samo da se imalo više hrabrosti.

"A...zlatna je malo teža", teško je nakon dodjele govorio Blaženko Lacković. Sretan, ali istovremeno tužan jer je dva mjeseca na pripremama ginuo da bi osvojio "samo" broncu.

"Nakon utakmice protiv Mađara smo bili malo bolje volje, ali kad smo čuli francusku himnu odmah nas je ta dobra volja napustila. Mogli smo biti na njihovom mjestu..", rekao je Lacković s tugom na licu i kiselog osmjeha. 

Losert: Treba biti zadovoljan i s broncom

"Tako je kako je. I ovo je dobra medalja", poručio je pokazujući na broncu. S njim se složio i najiskusniji Venio Losert.

"Ne mogu se požaliti. Treba biti zadovoljan i s broncom. Igrali smo dobar rukomet, prikazali smo odličnu igru, ali kiksali smo u najbitnijoj utakmici na turniru. Što je tu je, osvojili smo medalju idemo dalje", rekao je Losert za HTV.

Uskoro nova prilika: Zaboravite Francuze, vrijeme je za Lijepu našu

Pred hrvatskim rukometašima na rasporedu je zasluženi odmor, a nakon toga vraćaju se klubovima i nacionalnim prvenstvima. Neki će se oprostiti od reprezentacije, a oni koji će ostati već za šest mjeseci će krenuti u novi pohod na medalje.

Španjolska će početkom siječnja 2013. godine ugostiti najbolje rukometaše svijeta, a to će biti izuzetna prilika da se potvrdi snaga ove generacije i da se uzme svjetsko zlato. Uostalom, hrvatski rukometaši nisu slušali Lijepu našu na postolju već osam godina, pa je vrijeme da se i to ispravi...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.