Kostelić: Svjetsko prvenstvo je nepotrebno, to je predstava za sponzore i skijašku industriju

Foto: AFP 

SCHLADMING je spreman za "najbolje organizirano SP u skijanju", čime se Austrijanci  hvale nakon uloženih gotovo sto milijuna eura u pripremu staze i smještajnih kapaciteta. Ono po čemu će ovo SP biti specifično za Hrvatsku jest činjenica da nikada nismo imali više predstavnika, njih čak 17.

Svjetsko prvenstvo u utorak otvaraju skijašice s nastupom u SuperG-u, a prvenstvo završava u nedjelju 17.veljače utrkom muškog slaloma.

Ivica Kostelić se posljednja tri dana pripremao u Innerkremsu, a nastupiti će u superveleslalomu koji je na rasporedu u srijedu, zatim u super kombinaciji 11. veljače, veleslalomu 15. veljače te slalomu 17. veljače. O eventualnim nastupima u spustu i team eventu odlučit će na licu mjesta.

"Koljeno nije savršeno, ali ne radi se o kriznom stanju. 12. veljače trebam primiti injekciju, nadam se da će s terapijom izdržati do tada", rekao je Kostelić, koji umanjuje vrijednost Svjetskog prvenstva

"Uz Svjetski kup, ovakvo Svjetsko prvenstvo nije potrebno. Svjetski kup je najjače natjecanje zbog konkurencije i kvota. SP je predstava za sponzore i skijašku industriju", dodao je.

Kostelić: Favorit sam za medalju u superkombinaciji

Nije realno očekivati kako će Ivica konkurirati za medalje, međutim ističe kako mu ona u Superkombinaciji ne bi smjela izmaći...

"Jedan sam od favorita, ali tu su Pinturault i neki spustaši, ako slalomaši kiksaju u spustu. S jednim slalomskim laufom bit će dosta više favorita", rekao je.

Na kraju se svrnuo na situaciju u Svjetskom Kupu...

"Shvatio sam da neću moći konkurirati za osvajanje Velikog kristalnog globusa, međutim vrlo je važno da prijeđem 500 bodova, kako bih imao osigurane startne bodove za sljedeću sezonu", poručio je Kostelić.

Dodajmo kako na žalost u Schladmingu neće biti Natka Zrnčić-Dima koji se uspješno oporavlja od ozljede i operacije ramena, ali će zato nastupiti brojne mlade skijašice i skijaši koji odlaze u Schladming po dragocjeno  skupljati iskustvo.

Popis hrvatskih reprezentativaca na SP-u:

Sofija Novoselić, Saša Tršinski, Andrea Komšić, Iva Mišak, Tea Palić, Matea Ferk, Tamara Zubčić, Matilda Šola, Ivica Kostelić, Dalibor Šamšal, Matej Vidović, Filip Zubčić, Istok Rodeš, Elias Kolega, Leo Vukelić, Sebastian Brigović, Max Ullrich
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.