Klupko se odmotava: "Moratti je režirao Calciopoli jer je želio uništiti Juventus i Milan"



MISLILI ste da se samo u hrvatskom nogometu događaju sumnjive radnje? Nećete vjerovati kakav se špijunski roman ispisuje u talijanskoj Seriji A.

Legendarni Christian "Bobo" Vieri, uz pomoć svojih odvjetnika, odlučio je ispričati priču, koja je već rezultirala i konkretnim sudskim presudama.

Vieri je tužio, i pobijedio, talijanski Telekom i milanski Inter zbog nezakonitog prisluškivanja dok je bio igrač Nerrazzura. Bivši napadač dobit će milijun eura odštete, ali priča je tu tek počela. Vieri je otkrio kako su igrači Intera imali u ugovoru potpisanu klauzulu o suradnji milanskog kluba i Telekoma, koja je uključivala dogovor o uklanjanju drugih klubova kako bi Inter osvojio naslov.

Vieri: Moratti i Telekom imali su dogovor o uklanjanju drugih klubova

"Spreman sam pokazati dokument za koji su svi znali. Prevaren sam, špijunirali su me. Igračima je 70 posto ugovora plaćao Inter, a 30 posto Telekom, a Moratti je s Telekomom imao dogovor o uklanjanju drugih klubova. Žao mi je Juventusa i Milana, mislio sam da radim ispravnu stvar", rekao je Vieri, koji je igrao za sva tri talijanska velikana.

Cijelu je priču za Radio 24 potvrdio Giuliano Tavarolo, bivši šef osiguranja Telekom Italije. "To je tada bilo popularno. Više igrača Intera je prisluškivano i praćeno, ali ne znam zašto još nisu podigli tužbe. Moratti me osobno, ne preko telefona, tražio da pratimo Vierija", rekao je Tavarolo.

Moggi glavna meta


Glavna meta Morattija bio je Luciano Moggi, tada predsjednik Juventusa i centralna figura najvećeg skandala u Seriji A, nakon kojeg je Juventus izbačen u drugu ligu te su mu oduzeti naslovi prvaka iz 2005. i 2006. godine.

"Inter je zatražio potvrdu jedne informacije koju je predsjednik Moratti dobio, i Moggi je bio prisluškivan", otkrio je Tavarolo i dodao: "U nogometu je mnogo raznih interesa, a kompanija želi znati što rade njezini članovi".

U prilog tome da je Moggi bio glavna meta govori i znatno blaža kazna koju su dobili ostali upleteni klubovi Milan, Fiorentina, Lazio i Reggina, kao i to da kasnije istraga nije ponovo otvarana nakon što su postojale naznake kako je i Inter sudjelovao u namještanju utakmica.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.