Kakvo iznenađenje! Debitant Mayer oteo zlato Svindalu i Milleru

Foto: Guliver Image/Getty Images

IZNENAĐENJE na prvom skijaškom natjecanju na Olimpijskim igrama u Sočiju. Zlato u spustu osvojio je Matthias Mayer.

Najmlađi Austrijanac je u svom debiju na Igrama solidno odvozio gornji dio zahtjevne staze, a u donjem je bio briljantan, te je upravo u posljednjem dijelu staze napravio odlučujuću prednost nad konkurentima.

"Ludnica, ovo je najveća stvar koju jedan sportaš u karijeri može napraviti. Nakon dobrih nastupa na treninzima znao sam da mogu napraviti dobar rezultat. Činjenica da ste na vrhu, to je poseban osjećaj", rekao je novi olimpijski pobjednik koji je naslijedio Švicarca Didiera Defaga, zlatnog iz Vancouvera.

Do srebra je doskijao Talijan Christof Innerhofer koji je u gornjem dijelu staze bio puno bolji od Mayera, ali je u cilj ušao sa šest stotinki zaostatka. Posljednji na postolju je Norvežanin Kjetil Jansrud s deset stotinki zaostatka. Innerhoferu je ovo prva olimpijska medalja, a Jansruda druga nakon što je bio srebrni u veleslalomu prije četiri godine.

Razočarali su Bode Miller i Aksel Lund Svindal, najbolji spustaši današnjice. Miller je bio najbolji u prvom dijelu staze, ali je u donjem sve izgubio i završio tek osmi. Svindal je ostao na korak od medalje, bio je četvrti s 29 stotinki zaostatka.

 

Natko Zrnčić-Dim, jedini hrvatski predstavnik na ovoj utrci, je na 29. mjestu s 3.57 sekundi zaostatka.

Sljedeća utrka za muškarce je superkombinacija 14. veljače gdje će Ivica Kostelić i Zrnčić-Dim biti među favoritima za osvajanje medalje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.