Kaiser Franz: Ako Ronaldo i Bale koštaju 100 milijuna eura, Cruyff bi onda danas vrijedio milijardu

Foto: Screenshot

''Ako Bale i Ronaldo vrijede 100 milijuna eura, onda bi danas Cruyff vrijedio milijardu'', izjavio je za Bild legendarni Franz Beckenbauer i tako jasno poručio što misli o strahovito visokim cijenama koje trenutačno svjetsko nogometno tržište formira.
 
Slavni Kaiser Franz, igrač koji je u svojoj karijeri i kao igrač i kao trener osvojio sve što se osvojiti dalo, priznao je da je Barcelona puno veći klub nego što je njegov Bayern, uglavnom zbog njihove tradicije koja traje više od 100 godina i zbog svega što je katalonski klub u tom periodu dao svjetskom nogometu.
 
''Barca je najveći klub na svijetu. Pogledajte samo njihovu tradiciju. Oni su bili puno više od običnog kluba i u 30-im i 40-im godinama prošlog stoljeća, dok se Bayern počeo uspinjati na svjetsku scenu tek krajem 60-ih. Tu je ta razlika'', rekao je Beckenbauer i osvrnuo se na neke tvrdnje da je Pep Guardiola ugrozio njemački stil igre dovođenjem velikog broja španjolskih igrača u Bayern.
 
''Ne slažem se s tim da je problem ako u našoj momčadi imamo nekoliko španjolskih igrača. Gledajte, Španjolska je godinama dominirala svjetskim nogometom i činjenica da neki od njihovih najboljih igrača dolaze igrati u Njemačku, može biti samo korisna za progresiju i boljitak Bundeslige. Ti igrači mogu svakako donijeti nešto novo i nešto dobro u Bayern.
 
Ovako imamo širi izbor odluka i širi izbor ideja. Spajanje dviju nogometnih filozofija u jedno može Bayernu biti samo od koristi. A što se tiče tvrdnji da Bayern danas igra poput Barcelone, to je nemoguće. Tiki-taka mogu igrati Messi, Xavi i Iniesta, igrači koji ne igraju u Bayernu, dok su naši aduti Ribbery i Robben, sjajni individualci, koji igraju jedan posve drugačiji nogomet'', zaključio je veliki Franz.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.