Junak prvog dana Wimbledona o prostitutkama, bogatom ocu, razbijanju reketa, boravku u zatvoru...

ERNESTS GULBIS, latvijski tenisač, koji je u prvom kolu Wimbledona senzacionalno izbacio finalistu iz 2010. Tomasa Berdycha u intervjuu za The Tennis Space govorio je o vremenu provedenom u švedskom zatvoru, prostitutkama, privatnim zrakoplovima, helikopterima, podmornicama...

Gulbis o glasinama da mu njegov otac, treći najbogatiji čovjek u Latviji, posuđuje privatni zrakoplov za putovanja na turnire?

"Da, da... Također imam i helikopter, podmornicu i svemirski brod."

O noći koju je proveo u štokholmskom zatvoru nakon što je uhićen zbog traženja prostitutki?

"Bilo je super, jako zabavno i jako smiješno. Ali nikad više neću ići u Švedsku. Tamo ako izađete van i upoznate neke djevojke odmah vas strpaju u zatvor. Kada upoznate djevojku ne pitate je čime se bavi, ne pitate je radi li u frizerskom salonu ili nešto slično. Ni ona ne pita mene što radim, ali ako slučajno pita uglavnom slažem da sam glazbenik. Međutim, bilo je to zanimljivo, mislim da bi svatko trebao otići u zatvor bar jednom."

Novac?

"Budući da dolazim iz bogate obitelji, za mene je novac normalna stvar i on nema veze s tenisom. Uglavnom se tenisači koji dolaze iz siromašnih obitelji trude uspjeti i zaraditi novac. Nemam taj cilj."

Slava?

"Želim svima dokazati da mogu biti najbolji, da mogu biti na vrhu. Ne zanima me novac, a ne brinem se o slavi. Ne sviđaju mi se novac i slava. Ne trebam ih i ne živim za njih kao drugi."

Tenis?

"Ne znam sviđa li mi se tenis. Uživam se natjecati, ali mrzim trenirati. Kada sam na terenu i natječem se, onda uživam u tenisu. Nisam lud za tenisom. U životu ima mnogo ljepših stvari od tenisa. Na terenu ću provesti jedan dio života, ali i to će završiti i što onda? Karijera će vam završiti s 30, a ne biste trebali planirati ostati u tenisu zauvijek."

Razbijanje reketa?

"Razbijem ih 60-70 godišnje. Ružno se osjećam kad odem u tvornicu gdje se prave reketi i vidim kako je tim ljudim teško napraviti jedan reket. Sve je napravljeno samo rukama, ti ljudi svaki dan rade da bi nama tenisačima napravili što bolji reket i onda dođe idiot poput mene i razbije ga u sekundi."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.