Joakim Noah najbolji obrambeni igrač NBA lige, Greg Popovich najbolji trener

Foto: Hina

KOŠARKAŠ Chicago Bullsa Joakim Noah proglašen je danas najboljim obrambenim igračem NBA lige u 2014. godini, postavši tako prvim Francuzem kojem je pripao taj naslov.

Noah je osvojio 555 glasova sportskih novinara iz SAD-a i Kanade, ispred Roya Hibberta (Indiana) koji je osvojio 166 glasova i trećeplasiranog DeAndrea Jordana (Los Angeles Clippers) sa 121 glasom.

Francuz je sa 12,6 poena, 11,3 skokova i 5,4 asistencije po utakmici odveo Chicago do četvrtog mjesta u Istočnoj konferenciji.

Također je Noah postao prvi igrač Bullsa koji je proglašen najboljim obrambenim igračem nakon 26 godina i legendarnog Michaela Jordana.

Osim toga, francuski reprezentativac je tek drugi Europljanin koji je osvojio ovu titulu nakon što je prošle sezone to uspjelo centru Memphisa Španjolcu Marcu Gasolu.

Popovich drugi put u zadnje tri sezone najbolji trener

Drugi put u posljednje tri godine i treći put ukupno trener San Antonio Spursa Gregg Popovich osvojio je trofej "Red Auerbach" za najboljeg trenera u NBA ligi.

 

Pod vodstvom legendarnog "Popa", San Antonio je ove sezone ostvario najbolji skor u regularnom dijelu sezone - 62 pobjede i 20 poraza. Popovich je slavio osvojivši 380 bodova, drugi je bio trener Phoenix Sunsa Jeff Hornacek sa 339 bodova, dok je treći bio trener Chicago Bullsa Tom Thibodeau sa 159 bodova.

 

Popovich je ovu prestižnu nagradu osvojio 2003. i 2012. godine postavši treći trener koji je tri puta u NBA bio laureat, nakon Dona Nelsona i Pata Rileyja.

 

Proslavljeni trener i četvorostruki NBA prvak (1999, 2003, 2005, 2007) vodi momčadi iz Teksasa od 1996. godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.