Jari stiže na naplatu prst u Cavanijev "pak": Klub ga stavio na transfer-listu, pokrenuta istraga

Screenshot: Youtube

GONZALO JARA (29), branič čileanske reprezentacije, koji je krajnje bijedno užicao crveni karton urugvajskog napadača Edinsona Cavanija i tako pomogao domaćinu Copa Americe da prođe četvrtfinalni dvoboj, ipak će biti kažnjen za nedjelo.

Iako sudac Sandro Ricci nije vidio kada je on gurnuo suparnika i gurnuo mu prst u anus pa mu nije pokazao crveni karton, nego je drugim žutim kartonom isključio Cavanija kada se branio od najblaže rečeno "nesportskog" napada, južnoamerička nogometna konfederacija Conmebol potvrdila je kako je otvorena istraga protiv Jare nakon što je snimka njegovoog "ličkog rukovanja" postala svjetski hit, ili kako je to rekao urugvajski kapetan Diego Godin kada su ga novinari pitali za komentar:

"Snimka onoga što je Jara napravio Cavaniju neopisivo je slikovitija od tisuću riječi kojima bih ja to opisao."

Neopisiva je i tuga igrača i navijača Urugvaja, jer doista su nezasluženo ostali bez prilike obraniti naslov prvaka Južne Amerike: Umjesto da isključen bude Jara, s igračem manje ostao je Urugvaj, nakon čega je Mauricio Isla u 81. minuti postigao jedini gol na utakmici za pobjedu Čilea.

Sramota i sprdnja koju je zaradio na društvenim mrežama te istraga i izgledna suspenzija Conmebola, nisu jedine kazne koje će Jara dobiti za svoj potez. Njegov klub Mainz više ga ne želi.

"Ne možemo tolerirati ono što je Jara napravio na Copa Americi i u slučaju bilo kakve ponude za njega otići će iz kluba, bez obzira što mu ugovor vrijedi još jednu godinu." poručio je Christian Heidel, sportski direktor bundesligaša koji više ne želi analnog istraživača Jaru.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.