Hinić o porazu vaterpolista: Savez što prije mora naći kompromis s igračima koji nedostaju

Foto: sportcom.hr 

HRVATSKA reprezentacija oprostila se od Eura prije polufinala. Plan saveza i izbornika Ivice Tucka bio je drugačiji. Kada je vaterpolo u pitanju, to je uvijek medalja. Koji su razlozi za uistinu slabo izdanje Hrvatske? Tucak će imati puno više posla s analizom neuspjeha, negoli je imao u Mađarskoj. Kući ide prije vremena. Utakmicu je pratio i Igor Hinić, naš zlatni olimpijac i svjetski prvak, s više od 400 nastupa za Hrvatsku, Razočaran je kao i vjerni navijači hrvatskih vaterpolista, ali ne i previše kritičan prema Tucku i igračima koji su na EP otišli oslabljeni, ali i bez plana B. Obradović je prošao operaciju, Burić se oprostio uz mlaki otpor saveza, a Bošković je otkazao zbog obiteljskih razloga.

Pavić: Nismo došli na Euro da se borimo za 5. mjesto! Sukno: Zasluženo smo ispali!

Hinić je za Index komentirao nastup Hrvatske. 

"Svakako je da smo ljude naviknuli na bolje rezultate i pomalo smo razočarani. No, najviše su razočarani igrači, u to sam siguran. Oni su najviše željeli dobar rezultat. Ovo je pomlađena Hrvatska i za to treba imati razumijevanja. Ne bih se složio da je napad protiv Italije bio loš. U napadu su Sukno, Lončar i Muslim ogirali vrlo dobru utakmicu i mislim da smo pružili dobar otpor. No, za polufinale je trebalo više. Suci su isto imali svoje prste, kod zadnje lopte i peterca, ali to smo mogli i očekivati"

"Teško mi je međutim kritizirati, ne mogu raditi posao izbornika. Vjerujem da je Tucak svjestan, kao i svi mi, da imamo sjajne igrače. Pavić, Buljubašić, Dobud, Muslim, Šetka... Sa svjetskim klasama treba uigrati nova lica, a to ne ide preko noći. Svakao je prevelika razlika između igrača na pojedinim pozicijama, ali Bukić i Živković dokazali su svoj potencijal i treba ih istrpiti. Za razvijanje talenta potrebno je vrijeme"

"Moj općeniti dojam? Zadovoljan sam kako smo igrali u napadu. Utakmicu protiv Mađarske, s druge strane, vodila je obrana. Znam da su igrači samokritični i da će dobro analizirati ovo prvenstvo. Danas protiv Italije zabili smo pet golova s igračem više, to za četvrtfinale nije loše, iako smo tijekom turnira mogli bolje iskoristiti neke šanse

Smatram i da bi trebalo napraviti kompromis s nekim igračima što prije. Ne znam koja je situacija s Burićem i Boškovićem, ali ozljeda Obradovića uvelike je poremetila planove izbornika Tucka" 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.