Hajdukova fešta u Norveškoj: S desetoricom zabili dva gola i prošli dalje

Foto: Hina, Index

HAJDUK je obranio prednost s Poljuda i s novih 2:0, ovaj put u gostima, protiv Stromsgodseta prošli u play-off za Europa ligu. 

Splićani su do pobjede došli s igračem manje nakon isključenja Nižića, a zabijali su Caktaš i Ohandza.

Prvo poluvrijeme prošlo je bez pogodaka i većih prilika, uz nekoliko opasnih pokušaja Stromsgodseta. Hajduk je bio gotovo bezopasan, ali strpljiv i čvrst dok se vratar Kalinić tek u nastavku oznojio. U prvih 45 minuta niti jedna momčad nije uputila udarac u okvir vrata.

Kada je u 53. minuti isključen stoper Zoran Nižić zbog drugog žutog kartona, činilo se da će Splićani imati problema sa čuvanjem dva gola prednosti, no samo minutu kasnije Mijo Caktaš je probio Norvežane i slavlje je počelo.



Caktaš je zabio na asistenciju Ohandze, a Kamerunac je solo-prodorom u 77. minuti zabio za potvrdu pobjede i prolaza.
 
Norvežani su napadali, a najbolju priliku propustio je olsen koji je 32. minuti u padu glavom poslao loptu tik pored vratnice. Do kraja je Hajduk imao šansu i povećati pobjedu, dok su se svi napadi Stromsgodseta razbijali o čeličnu obranu "bijelih".
 
Hajduk sada čeka ždrijeb u petak i novoga protivnika, ali tamo neće biti nositelj jer se za taj status nadao ispadanju čak deset bolje rangiranih klubova, a samo nekoliko ih je zakazalo.
 


STROMSGODSET - HAJDUK 0:2

STROMSGODSET: Pettersen - Vilsvik, Hoibraaten, Valsvik, Hanin (Hamoud, 32) - Jradi (Storflor, 61), Abu, Fossum - Kastrati (Soerum, 73), Wikheim - Olsen

HAJDUK: Kalinić - Tudor, Milović, Nižić, Pejić - Jefferson, Caktaš (Susšić, 83) - Balić (Juranović, 70), Vlašić, Maloku - Ohandza (Maglica, 80)



Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.