Hajdukov krvnik s Kantride ekspresno se vratio u prvu ligu: Križarić sudi Dinamu u subotu!



IGOR KRIŽARIĆ, koji je na Jadranskom derbiju prije mjesec dana podsjetio na zloglasno vrijeme Croatijinih sudaca, kada je dosudio penal za Rijeku (bolje reći, protiv Hajduka), iako je prekršaj Jozinovića nad Mujanovićem bio metar van kaznenog prostora Hajduka, nevjerojatno brzo se vratio na listu sudaca prve lige!

Ali to nije sve; čakovački sudac nagrađen je dijeljenjem pravde na utakmici Inter - Dinama, koju će voditi kao glavni sudac!

Podsjećamo, nakon što je teško oštetio Hajduk (Rijeka je iz penala zabila jedini gol na utakmici), s Poljuda su žestoko prosvjedovali, a čak je i Riječanima bilo neugodno kako su došli do pobjede.


Predsjednik sudačke komisije Dušan Kukić ovako je tada komentirao Križarićev propust:

"Suci utakmice Rijeka - Hajduk, glavni Križarić i pomoćnik Pejić, evidentno su pogriješili. Neće biti tolerancije prema nikome, bez obzira na ime i prezime. Gospoda koja su se ogriješila moraju snositi sankcije.

"Prema pravilniku će suci koji su se ogriješili biti spušteni u Drugu ligu do daljnjega. Tek kad dostignu i ako dostignu formu mogu biti vraćeni na prvoligaške utakmice. Dakle, pitanje je hoće li se uopće ikada vratiti. Nikome nećemo tolerirati velike propuste. U slučaju na Kantridi mi je neshvatljivo da pomoćni na toj strani nije vidio gdje je prekršaj."

Križarić se eto vratio, ne samo da to nije bilo "ikada", nego nakon tek jedne utakmice u 2. HNL. Očigledno je njegova predstava na Pomorac - Lučko bila nešto posebno.

Osim osebujnim tumačenjem gdje je penal, Križarić se istaknuo i nekim ranijim, također efektnim previdima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.