Hajduk treći put u vinogradima: Četvrtoligaša je prolazio produžecima i izmišljenim penalom

Foto: Screeenshot: KreatorTV

MARIN BRBIĆ, predsjednik Hajduka, 2013. javno se ispričao igračima i navijačima Vinogradara, nakon što je varaždinski sudac Zebec poklonio penal iz kojeg su Bili izjednačili i na kraju u produžecima pobijedili Vinogradar 3:1 u osmini finala Kupa.

Povodom trećeg Hajdukovog gostovanja u Kupu kod niželigaša Vinogradara, kod kojeg od 15 sati igra prvu utakmicu četvrtfinala natjecanja, podsjećamo na dosadašnje uzbudljive susrete ova dva kluba. Napomijemo, Vinogradar i Hajduk do sada su se susretali u ranijim fazama natjecanja, kada se igrala samo jedna utakmica:

"U Kupu je sve moguće", jedna je od drevnih nogometnih mudrosti, a Hajduk se upravo na igralištu ispod vinorodnih brežuljaka u "pregrađu" Jastrebarskog dva puta u posljednjih 11 godina uvjerio u svu ćudljivost i stres koje to natjecanje nosi velikanima kada se namjere na provincijske patuljke, kojima su kup-susreti protiv velikih često jedina prilika da se proslave.

Kombinacija njihove velike motiviranosti i podcjenjivanja s kojim uglednici dolaze odraditi utakmice kod malih u Kupu, često s kombiniranim sastavima, puno je puta rezultirala ispadanjima velikih favorita, što i na kraju daje draž Kupu. Hajduk je oba puta do sada visio u Mladini, ali bi na kraju ipak prošao.


Prvi put Vinogradar ga je u Kupu ugostio u rujnu 2004. Nakon što je sramotno u pretkolu Lige prvaka ispao od irskog Shelbournea, smijenjen je trener Katalinić. Njegova zamjena Blaž Slišković nije mogao biti na sljedećem mučenju s amaterima, u Kupu kod Vinogradara, jer je tada paralelno vodio i BiH. Tako ga je u Mladini zamijenio pomoćnik Mišo Krstičević.

Hajduk je poveo Blatnjakovim golom u 11. minuti, ali u 24. izjednačio je Lovreković. Neretljak opet donosi vodstvo gostima u 31. minuti, a produžetke domaćinu osigurava Bucković u 87. minuti. Ipak, pobjedu Hajduku golovima donose Ćaćić (94.) i Bušić (115.)

Sljedeće Hajdukovo teško gostovanje kod Vinogradara u Kupu bilo je u listopadu 2013., kada je momčad vodio Tudor. Domaćin je poveo golom Povrženića u 37. minuti, a Hajduk je spasila gluma Tomislava Kiša, koji je u 64. minuti pao u kaznenom prostoru domaćih, a Mario Zebec pokazuje na penal iz kojeg Bencun spašava Hajduk. Produžeci su opet bili previše za one kojima je nogomet hobi, pa su profesionalci išli dalje golovima Kouassija i Kiša.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.