Evo zašto su ga platili 46 milijuna eura: Benteke u debiju za Liverpool rasparao mrežu volejom

Screenshot: Youtube

CHRISTIAN BENTEKE (24) tip je igrača, točnije napadača koji bolno nedostaje Liverpoolu, strijelac koji će po sezoni zabiti 20+ golova i čovjek koji će konačno barem djelomično zamijeniti Luisa Suareza.

Podsjećamo, iako je Liverpool prošle godine kupio Balotellija i Lamberta (između ostalih), najbolji strijelac bio im je veteran veznjak Steven Gerrard s 13 golova, dok je najefikasniji napadač bio Sturridge sa samo 5 zgoditaka.

Sukladno tome, Liverpool je imao još jednu rezultatski razočaravajuću sezonu, pa je ovog ljeta dodatno pojačao momčad, posebno napadački dio: Došli su Ings, Firmino, koji je ofenzivni veznjak, ali i golgeter, te prije svih, Benteke, Aston Villi plaćen 32 milijuna funti, što je oko 46 milijuna eura. Naravno, napadači koji su efikasni na najvišoj razini (Benteke je u tri engleske sezone potigao 49 golova) sukladno tome su i skupi.

Benteke je u prvom nastupu za Liverpool, posljednjoj pripremnoj utakmici pred novu sezonu (koju Redsi počinju gostovanjem kod Stokea idućeg vikenda) kod trećeligaša Swindona, zabio sjajan gol.

Prsima je smirio loptu na rubu kaznenog prostora i onda je volejom zabio u rašlje, naravno na oduševljenje navijača Liverpoola, čija momčad je na kraju slavila 2:1.


 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.