Dvoboj divova u polufinalu Davis Cupa: SAD odlazi na gostovanje u Španjolsku

ŠPANJOLSKA će igrati protiv SAD – a u polufinalu Davis Cupa. Naime, obje momčadi došle su do ukupnih pobjeda u nedjelju savladavši Austriju, odnosno Francusku.

Na zemljanoj podlozi Španjolci su došli na nedostižnih 3:1, nakon što je David Ferrer deklasirao Jurgena Melzera sa 7:5, 6:3, 6:3. Ovom pobjedom Ferrer je upisao 14. uzastopnu pobjedu u Davis Cupu, a 23. uzastopnu Španjolsku pobjedu. U polufinalu ih čeka reprezentacija SAD-a, koja je došla do 3:1 protiv Francuske nakon što je John Isner savladao Jo-Wilfrieda Tsongu sa 6:3, 7:6 (4), 5:7, 6:3.

"Odlična je vijest da ćemo igrati protiv Amerikanaca u polufinalu, jer to znači da ćemo igrati opet kod kuće, pred našim navijačima", smatra španjolski izbornik Alex Corettja.

S druge strane francuski izbornik morao je potpisati kapitulaciju protiv Amerikanaca.

"Čestitam Isneru, on je igrao na visokoj razini, a isto tako moram čestitati izborniku Jimu Courireu, koji je pravi vođa reprezentacije SAD-a. Odlično radi svoj posao", smatra francuski izbornik Guy Forget.

Polufinale će se igrati od 14. do 16. rujna u Španjolskoj, a očekuje se kako će aktualni prvaci Davis Cupa postaviti zemljanu podlogu, koja navodno manje odgovara Amerikancima. Međutim, slično su mislili i Švicarci i Francuzi, pa su ih Amerikanci izbacili iz natjecanja.

Četvrtfinale, Davis Cup:

Španjolska – Austrija 3:1

Ferrer – Melzer 7:5, 6:3, 6:3

Francuska – SAD 1:3

Tsonga – Isner 3:6, 6:7(4), 7:5, 3:6

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.