Duvnjak: Od Srbije smo izgubili na EP-u, ali na neutralnom terenu će biti sasvim druga utakmica

HRVATSKI su rukometaši bez većih poteškoća apsolvirali Južnu Koreju. U 1. kolu olimpijskog turnira Hrvatska je slavila s 31:21, a od početka do kraja utakmice naši su rukometaši su bili dominantni na terenu.

> Nezaustavljivi i dominantni: Hrvatski rukometaši pregazili Koreju i najavili velike stvari u Londonu

"Trebamo biti zadovoljni i presretni što smo riješili tu prvu utakmicu koja je uvijek najteža kao otvaranje turnira. Plašili smo se te njihove 3-3 obrane, ali mislim da smo stvarno dobro odigrali. Dobro smo se pripremili, a ključ današnje pobjede je obrana na čelu s Mirkom koji je branio izvrsno kao i Losert poslije", rekao je za Domagoj Duvnjak za Media servis.

Duvnjak je postigao 5 pogodaka na ovoj utakmici, a osim Zlatka Horvata svi ostali igrači su se upisali u listu strijelaca.

"To je dokaz da smo kolektiv, da smo pravi, da timski radimo i nadam se i znam sigurno da ćemo nastaviti tako", istaknuo je Duvnjak.

A ono što sljedeće čeka naše rukometaše je utakmica sa Srbijom. Za dva dana našim istočnim susjedima ćemo se probati revanširati za poraz na Europskom prvenstvu.

"Znamo svi da smo izgubili na EP kod njih. Ovo je sasvim drugačija utakmica. Igramo na neutralnom terenu, Olimpijske su igre. Trebamo se dobro spremiti. Imamo dan i pol odmora. Sigurno je da ćemo pogledati video, već smo gledali na pripremama jedan njihov video, još ćemo ovdje pogledati jedan. Ja se nadam našoj pobjedi. Trebamo igrati kao danas, trebamo se boriti, trebamo ginuti u obrani i što više lakših golova. Mislim da bi opet to trebao biti ključ pobjede", smatra Duvnjak.

Goluža: Nema euforije

Izbornik Slavko Goluža bio je jako zadovoljan igrom protiv Koreje.

"Ovakav ću pristup zahtjevati u svakoj utakmici. Rijetko se događa da netko natrči Korejce, ali smo uspjeli. Sve što smo zamislili smo proveli u djelo. Mogli smo ih dobiti i 20-ak razlike. Ali nema euforije, ovo je tek prva utakmica", rekao je izbornik.

Sa Srbijom igramo u utorak.

"Moramo se koncentrirati na njih, to će biti sasvim drugačija utakmica", rekao je Goluža dok je Blaženko Lacković dodao: "Ovo je najbolji način za otvoriti turnir. Protiv Srbije moramo odigrati pametno i to shvatiti kao svaku drugu utakmicu."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.