Drogbina afrička tragedija: Opet promašio penal u finalu Kupa nacija! Zambija slavila na penale



ZAMBIJA je prvi put u povijesti prvak Afrike nakon što je boljim izvođenjem jedanaesteraca pobijedila favoriziranu Obalu Bjelokosti 8:7 u finalu koje se igralo u Libervilleu, glavnom gradu Gabona. U regularnom dijelu utakmica je završila 0:0.

Međutim, tako nije trebalo biti da je kapetan, najefikasniji i najpoznatiji nogometaš Obale Bjelokosti, pogodio penal u regularnom dijelu utakmice, točnije u 70. minuti, kada je Chansa srušio Gervinha, a sudac prilično dvojbeno dosudio kazneni udarac, jer se činilo kako je prekršaj bio van kaznenog prostora.

Drogba je uzeo loptu i tukao užasno, "nebu pod oblake", točnije visoko iznad gola. Frontmanu Obale Bjelokosti to je drugi promašeni penal u finalnim utakmicama Afričkog kupa nacija. Prvi je promašio u finalu 2006. u Egiptu, protiv domaćina, koji su na kraju slavili boljim izvođenjem penala. Drogba je sada  pogodio prilikom serije jedanaesteraca, ali ne i u regularnom dijelu.

Nakon što je 120 minuta završilo 0:0, što je Obali Bjelokosti treće uzastopno finale okončano tim rezultatom, uslijedilo je izvođenje penala. Zanimljivo, izvođači obje reprezentacije bili su nepogrešivi: 14 udaraca, po sedam sa svake strane, završilo je u golu.

Tada kreće serija promašaja: Kolo Toure i Gervinho nisu pogodili za Obalu Bjelokosti, dok je kod Zambije neprecizan bio Kalaba. Pobjednički gol hladnokrvno je zabio mladi (22) branič Stophira Sunzu.

Obala Bjelokosti je doista posebno nesretna: Osim što je opet došla na turnir kao glavni favorit i nije ga osvojila, pobijedila je u svih pet utakmica do finala bez primljenog gola!

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.