Drogba, čovjek koji blokira aerodrome: Nakon Šangaja i Istanbula, Montreal mu priredio doček narodnog heroja

Foto: Twitter

KARIZMATIK, to je naslov, koji uz golgeterski, dokazano pristaje Didieru Drogbi, jer legendarni napadač izaziva histeriju i idolopoklonstvo u bilo kojem dijelu planete.

Na primjer, u Marseilleu je igrao samo jednu sezonu, ali to je bilo dovoljno da njegov dres objese u tamošnjoj bazilici, poznatoj crkvi Notre-Dame de la Garde. Nakon osam godina u Chelseaju, navijači su ga proglasili najboljim nogometašem u povijesti kluba.

Uslijedio je odlazak u Kinu, a prije tri godine u Šangaju je počela tradicija koja se zadržala do danas; da Drogbini oduševljeni fanovi prilikom dočeka idola blokiraju zračnu luku grada u koji je došao njima omiljeni igrač. Jer iste scene gledali smo samo pola godine kasnije u Istanbulu.

Ali, tu se nije potrošila Drogbina karizma. Usprkos tome što mu je već 37 godina, njegova slava ne blijedi, jer upravo su mu navijači priredili veličanstveni doček i povodom dolaska u sedmi klub u bogatoj karijeri.

Za Montreal Impact, koji se natječe u MLS-u, Drogba je potpisao na godinu i pol. Sudeći po dočeku na aerodromu Pierre Elliott Trudeau u kanadskom gradu, za Drogbu će to biti iznimno ugodno vrijeme, jer stotine navijača preplavile su aerodromsku zgradu i cestu ispred zračne luke kako bi pozdravile velikana.

Čak je i Drogbu, koji se u životu nagledao ljubljenja tla po kojem hoda, iznenadio ovakav doček, pa je na svom Twitteru uz selfie snimku "Prvi koraci na kanadskom tlu", dodao "Kakva dobrodošlica".

Montreal je prošlu sezonu završio kao najgora momčad Istočne Konferencije, ali kompletne lige, pa se nadaju da će im Drogba donijeti skok na tablici.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.