Dinamo u play-offu Lige prvaka: I na uzvratu riješio gruzijskog imenjaka za jesen u Europi

Foto: Hina

ZAGREBAČKI DINAMO nakon pobjede (2:0) nad onim iz Tbilisija u prvoj utakmici 3. pretkola Lige prvaka, slavio je i u revanšu 1:0.

Rog sretnim golom odlučio utakmicu

Klub s Maksimira je prolazak u play-off riješio već u sedmoj minuti sretnim golom Roga iz slobodnjaka. Veznjak hrvatskog prvaka pogodio je jednog domaćeg igrača u živom zidu, a lopta se od njega i vratnice odbila u mrežu. Već tada je postalo jasno tko će proći jer su Gruzijcima trebala najmanje četiri gola.

 

Eduardo blistao

A imali su prilika, no na golu Dinama blistao je Eduardo koji je zaustavio Papunašvilija u sjajnim situacijama. Uz to, gruzijski prvak je vjerojatno oštećen za jedanaesterac u 56. minuti kada je Sigali kaznenom prostoru rukama gurnuo Gelašvilija.

Dinamo ne blista, ali reda pobjede u Europi

S druge strane, momčad Cice Kranjčara odigrala je još jednu prosječnu utakmicu, ali upisala i već četvrtu europsku pobjedu ove sezone. Nakon pogotka Roga zaprijetila je tek preko Soudanija, čiji je udarac bio neprecizan, te Fernandesa čiji je udarac nakon kornera obranio domaći vratar Scribe.

Osigurana jesen u Europi i još osam utakmica

Hrvatski prvak osigurao je tako najmanje europsku jesen u Europa ligi i još najmanje osam utakmica, a u boljem slučaju, mogu otići i korak dalje te drugi put zaredom osigurati skupinu Lige prvaka.

 

Sastavi:

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.