Česi dižu paniku: Naši turisti pune hrvatske blagajne, a oni nama dolaze uništiti stadion

Foto: Hina

ČEŠKI mediji nisu se previše bavili Hajdukom prije današnje utakmice Slovana i splitskog kluba, već su najviše pažnje posvetili Torcidi.

>>> NAVIJAČI HAJDUKA NA PUTU  U ČEŠKOJ ŠALJITE NAM  SVOJE  FOTOGRAFIJE I VIDEO MATERIJALE NA  DESK @INDEX.HR ! 

Naime, Česi očekuju oko 800 navijača Hajduka, a pripremili su veliko osiguranje za današnju utakmicu jer očito nisu zaboravili prijašnje posjete hrvatskih navijača njihovim gradovima.

Tako Idnes.cz opisuje Torcidu kao navijačku skupinu poznatu u Europi po njihovoj fanatičnoj podršci, ali i pretjeranoj upotrebi pirotehnike, a donose i izjavu šefa tamošnje policije Vladislava Hušaka:

"1000 policajaca će biti na utakmici. Moramo očekivati najgore tako da budemo i spremni na to. Imamo tri suca i četiri tužitelja zadužena za ovu utakmicu. Oni će odlučivati o izgonima iz države ako se eventualni neredi dogode", rekao je Hušak. 

Isport.cz ne donosi izjave, već samo kratak komentar:

"Već palite Ješted? 800 nabrijanih navijača Hajduka juri u Liberec u želji za uništavanjem. Mi ćemo njima puniti blagajnu zbog turizma, a oni nama dolaze uništiti stadion."

Ipak, predstavili su i momčad Hajduka u kratkim crtama.  Najviše pažnje posvećuju Vlašiću, Baliću i Caktašu koje predstavljaju kao najveće opasnosti splitske momčadi.

Upozorenje Hajduku: Slovan je ove sezone izgubio samo jednu utakmicu

Sportovny noviny pišu kako je Liberec u odličnoj formi koja bi trebala zastrašiti Hajduka. Naglašavaju kako je Slovan ove sezone zgubio samo u Superkupu od Viktorije Plzen:

"Očekujemo kvalitetnog protivnika, ali moramo gledati sebe. Oni imaju odlične igrače, ali ako ćemo igrati kao u prošlom pretkolu nema potrebe da se brinemo oko protivnika", rekao je glavni trener Slovana Jindřich Trpišovský.

David Hovorka, branič koji je stigao ovo ljeto u Slovan također respektira Hajduk:

"Ovo mi je prvo iskustvo s balkanskim nogometom. Igrači Hajduka su tehnički nadareni, znaju s loptom, ali znaju igrati zatvoreno, što bi nama odgovaralo. Najvažnije je da ne primimo pogodak zbog lakšeg uzvrata", rekao je Hovorka.

Utakmica Slovana i Hajduka na rasporedu je danas u 19 sati.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.