Cedevita sa Ćosićevim Kupom u rukama poručila Bandiću: "Ovako se ulaže kapital, ali i veliko srce"

"OVO JE naš najveći sportski uspjeh!", slavljenički je rekao vlasnik Cedevite Emil Tedeschi nakon što je njegova momčad prvi put u povijesti podigla trofej Krešimira Ćosića. Cedevita je u finalu u Trnskom svladala hrvatske prvake Zagreb osvetivši im se još jednom za poraz u lanjskom finalu prvenstva.

> Cedevita preokretom protiv Zagreba u Trnskom osvojila Kup Krešimira Ćosića!

Nakon Final foura Europa lige prošle sezone i Kupa Dražena Petrovića na početku ove, momčad iz Podsuseda napokon se osladila i velikim trofejem.

"Trofej je trofej. Prošle godine je Final Four Eurokupa bio zahtjevan, a bili smo treći. Ali, broje se samo trofeji, ovo je sigurno bila velika pobjeda. Slavili smo protiv Zagreba, velikog sportskog rivala, u njihovoj dvorani, pokazali smo da možemo i sebi i javnosti", rekao je Tedeschi i dodao:

"Vjerujem da je ova ekipa najbolja u državi, ali košarka je sport. Mi smo sportaši, borimo se do zadnje sekunde. Nadamo se prvom mjestu u prvenstvu i Final Fouru ABA lige".

"Broj Cedevitinih navijača će rasti"

Iz Cedevite su ranije izražavali nezadovoljstvo raspodjelom gradskog novca namijenjenog sportu. Gradonačelnik Milan Bandić ovog je tjedna Ciboni još jednom proslijedio milijune iz gradske blagajne.

"Nije vrijeme za razgovore o politici i financiranju sporta, niti o tome tko je kome što dao. Najbolje je da se dođe u Dom sportova i da se vidi atmosfera, da vide kako se ulaže kapital, ali i veliko srce", odgovorio je Cedevitin mecena i zaključio:

"Hvala navijačima i onima koji podržavaju klub i vide u ovome jedan zdrav projekt. Uvjeren sam da će broj gledatelja Cedevite značajno rasti".

Navijači su upravo ono što nedostaje momčadi kakvu su stvorili u Podsusedu, momčadi za trofeje i borbu s najvećima. Pedesetak najvjernijih navijača, treba priznati, bili su glasni kad je njihovim igračima bilo najpotrebnije, ali gotovo komično je bilo gledati prepucavanja na tribinama. S jedne strane domaći navijači, velikom većinom djeca osnovnoškolske dobi koja je glasno bodrila svoj kvartovski klub, a s druge pedesetak bubnjevima naoružanih "yuppieja" koji izvikuju ime prehrambenog proizvoda. Pobjedu na tribinama ipak ćemo pripisati domaćinima koji su napunili dvoranu u Trnskom.

Anzulović: Nismo dali Kasunu da nas rastroji


Trener Cedevite Dražen Anzulović ponosan je na svoju momčad koja je ostvarila jedan od glavnih ciljeva sezone.
 
"Svako finale nosi određenu nervozu. Prije utakmice pričali smo o zadacima i na otvaranju utakmice dogovorili smo se da ne dozvolimo Kasunu da nas rastroji. Mislim da smo to odlično napravili, no izgubili smo napadački dio. Ključni trenutak bio je kada smo se brzo uspjeli vratiti s -12. U pravom trenutku smo se odlijepili, dva puta smo zabili na zonu preko Smodiša i Bagarića u unutrašnjosti i kad uspiješ ukomponirati unutarnju i vanjsku igru dobiješ rezultat."

Sean May nije smio igrati zbog novog kluba
 
Trener Zagreba Vladimir Androić bio je vidno uzrujan i razočaran nakon utakmice, ali čestitao je protivniku.

"Čestitam Cedeviti na zasluženoj pobjedi. Nismo mogli iskontrolirati njihov skok i to je prelomilo utakmicu. Praktički smo 38 poena primili iz reketa", rekao je Androić koji je uoči utakmice ostao bez usluga Seana Mayja, ključnog igrača polufinalne pobjede protiv Zadra. Mayu je nastup u oproštaju od navijača zabranio njegov novi klub Montegranaro, trener je vijest saznao na dan utakmice, a kada je na kraju i dobio odobrenje za nastup, odlučio ga je ne koristiti.


"Da sam znao da će biti ovako ne bi ni jučer igrao", rekao je trener Zagreba Androić.

Smodiš MVP turnira: Imam srce, želju i iskustvo, ali i godina

Matjaž Smodiš prelomio je utakmicu s dvije trice u posljednjoj četvrtini, ukupno je zabio 27 koševa u finalu i zaradio titulu najkorisnijeg igrača turnira.

"Drago mi je da smo osvojili Kup i velika mi je čast što sam bio dio prvog Cedevitinog trofeja. Sada ćemo biti još jači", rekao je slovenski reprezentativac.

"Imam veliko srce i želju, a puno pomaže i iskustvo takvih utakmica", objasnio je Smodiš svoju briljantnu predstavu: "Što više igraš, lakše se  pripremiti i odigrati dobro. Godine su ipak tu, imam probleme s leđima, stopalima i kilažom, zato nisam u formi u kojoj bih mogao biti. To je sve začarani krug iz kojeg je teško izaći."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.