Blatter na Pantovčaku, sletio i Platini: "Hrvati su pomogli razvoju nogometa u ovom dijelu Europe"

Foto: Bruno Konjević / Cropix

PREDSJEDNIK svjetske nogometne federacije Joseph Blatter sletio je u zračnu luku Pleso gdje ga je dočekao predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker.

"Upravo sam sletio u Zagreb. Veselim se dolasku na proslavu stoljeća Hrvatskog nogometnog saveza", objavio je Blatter na svom Twitteru čim je stigao. U pratnji Šukera Blatter je na Pantovčaku posjetio predsjednika RH Ivu Josipovića, koji je prije dvije godine dobio packe od Michela Platinija zbog problema s huliganima.

Josipović je dobio dres hrvatske reprezentacije s brojem 10, zastavicu HNS-a, a od Blattera plaketu i zastavicu od Fife.

"Velika je čast što sam razgovarao s predsjednikom Josipovićem. Zna puno o nogometu. Imate divne ljude na čelu nogometa, Davor Šuker nekad je bio velik nogometaš, danas je sjajan predsjednik. Od hrvatskih uspjeha najviše se sjećam bronce `98. godine jer te sam godine postao predsjednik FIFA-e i pomogli ste nam u popularizaciji i razvoju nogometa u ovom dijelu Europe", rekao je Blatter.

Uz Blattera, Šukera i Josipovića stali su i članovi Izvršnog odbora HNS-a Ante Vučemilović, Robert Komen, Miroslav Uljan i Ante Kulušić.

Blatter će večeras prisustvovati proslavi stogodišnjice HNS-a, kao i predsjednik UEFA-e Michel Platini koji je sletio nešto kasnije.

Iako će samo nekoliko kilometara istočnije hrvatski prvak ugostiti kijevski Dinamo u posljednjem kolu "Platinijeve Lige prvaka", dva svjetska nogometna čelnika neće doći na Maksimir.

Svečanost u zagrebačkom HNK počinje u 19 sati.

Vrbanović: Njihov dolazak je privilegija i izraz poštovanja prema HNS-u

Izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović rekao je: "To je doista privilegij da na jednom mjestu u istom trenutku imamo dva najvažnija čovjeka u nogometnom svijetu. Imamo predsjednika Europske federacije Platinija i predsjednika Svjetske organizacije Blattera. Oni dolaze privatnim avionom na Akademiju u Hrvatskom narodnom kazalištu i to doživljavamo kao jednu veliku privilegiju, ali i izraz poštovanja prema HNS-u i njegovom mjestu u europskom i svjetskom nogometu'', naglasio je Vrbanović.

Dio uzvanika posjetit će i utakmicu Lige prvaka između zagrebačkog i kijevskog Dinama, dok se Platini nakon gala večere u hotelu Westin već oko 22 sata zrakoplovom vraća u Zuerich.

''Moram reći da je Platini doista pokazao jednu benevolentnost i želju da dođe na ovu našu akademiju jer već sutra ima sjednicu Izvršnog odbora UEFA-e. On se u 22 sata vraća u Zuerich zajedno sa još osam članova Izvršnog odbora UEFA-a, a naša priredba dobiva jedan poseban značaj jer će pola Izvršnog odbora UEFA-e biti upravo na našoj svečanoj akademiji i dijelu domjenka", istaknuo je Vrbanović.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.