Beckenbauer: Bayern ne uništava Borussiju, slučajnost je da smo kupili baš njena dva igrača u godinu dana

Foto: Guliver Image/Getty Images

NAJMOĆNIJA osoba njemačkog nogometa, kultni Kaiser Franz osvrnuo se na nedavne optužbe iz Dortmunda da bavarski div kupuje igrače samo s ciljem da oslabi protivnika.

Watzke: Otimaju najbolje igrače samo da nas unište

Izvršni direktor Borussije Dortmund, Hans-Joachim Watzke nedavno se obrušio na politiku prvaka Europe tvrdeći da je njima isključivi cilj uništiti domaće suparnike otimanjem njihovih vrhunskih igrača kao što su Mario Götze i Robert Lewandowski.

Beckenbauer smatra da je to laž te da Bayern želi, baš kao i svaki drugi vrhunski klub koji ima velike sportske apetite, isključivo ojačati svoju momčad bez obzira na moguće nuspojave i kolateralne žrtve.

To nije istina, Bayern želi samo najbolje

„Bayern uvijek želi dovesti one igrače za koje smatra da su mu nužni. To, što su ta dva igrača koje spominje Watzke baš iz Dortmunda, čista je slučajnost. Meni je jasno da kad neki vrhunski igrač napusti klub da to smanjuje ambicije tog kluba, ali to je popratna pojava u vrhunskom sportu“, rekao je Beckenbauer za Sky 90.

Nekadašnji njemački reprezentativac i bivši igrač bayerna i Reala Paul Breitner, oštro je kritizirao otrovne strelice koje su poletjele iz Dortmunda,  ali počasni predsjednik Bayerna smatra da svatko ima pravo izreći svoje mišljenje:

„Reći da Watzke svojim riječima namjerno stvara anti-Bayern atmosferu je posve pogrešno. On samo govori ono što misli i pokušava zaštititi svoj klub“.

Nakon odigranih 19. kola Bundeslige Bayern je uvjerljivo na čelu s čak 17 bodova viška u odnosu na Borussiju.

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.