Vizažistica nam je preporučila najbolje crvene ruževe idealne za blagdane

Foto: Shutterstock/privatna arhiva/Promo/dm.hr/douglas.hr/lisaeldridge.com/bourjois.com/maybelline.com/lorealparisusa.com/notino.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

RAZGOVARALI smo s profesionalnom vizažisticom Petrom Sušanj i zamolili je da s nama podijeli najbolje crvene ruževe koji su idealni za blagdane, ali i doček Nove godine.

Podijelila je s nama neke od svojih drogerijskih favorita, ali i one skuplje high-end brendova.

Petra se profesionalnim šminkanjem bavi preko 10 godina i ima studio za šminkanje i showroom za kistove u centru Zagreba. Crvene ruževe koristi privatno, ali i za šminkanje klijentica. Evo koje je omiljene brendove i nijanse izdvojila.

L'Oreal Color Riche Intense Volume Matte 336 Rouge Avant Garde

Petra nam je rekla da su formulacije drogerijskih ruževa u posljednjih nekoliko godina zaista napredovale i otkrila svog prvog drogerijskog favorita kada su u pitanju crveni ruževi.

L'Oreal Paris Color Riche Intense Volume Matte ruž za usne 336 Rouge Avant-Garde69.90 kn (9.28 €)

"Jedno od ugodnih iznenađenja su L’Oreal Color Riche Intense Volume Matte ruževi. Hijaluronska kiselina i ostali njegujući sastojci čine mat finish ovih ruževa ugodnim na usnama, a pakiranje je jako lijepo i elegantno. Sam bullet ruža je dosta uzak pa se njime lako može postići i precizno nanošenje bez nužnog korištenja olovke", ispričala je.

"Omjer cijene i kvalitete je stvarno odličan, a u božićno vrijeme definitivno preporučujem duboku, grimizno crvenu nijansu 336 Rouge Avant Garde", navela je omiljenu nijansu. 


Maybelline Super Stay Matte Ink 20 Pioneer i 118 Dancer

Još jedan njezin drogerijski favorit su Maybelline Super Stay Matte Ink, za koje kaže da su ultra postojani.

"Maybelline Super Stay Matte Ink odavno su poznati svim ljubiteljima ultra postojanih tekućih ruževa. Ako su vam usne osjetljive, ne podnose baš najbolje mat teksture i non-stop ih morate tretirati nekim balzamom, ovu formulu mirne duše preskočite i radije se odlučite za nešto kremastije", istaknula je.

Maybelline SuperStay Matte Ink 20 Pioneer41.93 kn (5.57 €)

"Međutim, ako vam usne nisu osjetljive niti sklone isušivanju, a k tome ne volite popravljati ruževe tijekom dana, ova je formula kao stvorena za vas. Jednom kad ih nanesete i nakon što se ruž osuši, preživjet će sve živo i neće se preslikavati, a na kraju dana vjerojatno će vam trebati i neki oil based skidač šminke kako biste lako uklonili ruž", pojasnila je.

Maybelline SuperStay Matte Ink 118 Dancer, 64.50 kn (8.56 €)

Preporučila nam je dvije prekrasne crvene nijanse: "20 Pioneer, klasična, tamnija nijansa hladnijeg podtona, i 118 Dancer, nešto svjetlija, toplijeg podtona."


Bourjois Rouge Velvet The Lipstick 07 Joli Carminois i 08 Ruby’s Cute

Kao još jednog drogerijskog favorita navela je Bourjois Rouge Velvet The Lipstick. 

Bourjois Rouge Velvet The Lipstick 08 Ruby’s Cute, 67.10 kn (8.91 €)

"Bourjois Rouge Velvet The Lipstick nalazi se na skupljoj strani spektra drogerijskih ruževa. Pakiranje je čvrsto, elegantno i u boji koja odgovara nijansi svakog pojedinog ruža. Oblik bulleta u obliku suze također podsjeća na neke puno skuplje high-end ruževe te se njime također vrlo lako postiže precizno nanošenje", rekla je.

Bourjois Rouge Velvet The Lipstick 07 Joli Carminois, 35.70 kn (4.74 €)

"Formula je super pigmentirana i vrlo solidno postojana, a unatoč tome, ugodna na usnama. Za ljubitelje crvenih ruževa toplijeg podtona, preporučujem nijansu 07 Joli Carminois, a za one hladnijeg podtona nijansu 08 Ruby’s Cute", preporučila je nijanse. 


Lisa Eldridge True Velvet Lip Colour Velvet Ribbon i Velvet Morning

Kada su u pitanju high-end ruževi preporučuje one od poznate vizažistice Lise Eldridge. 

"Svi koji prate Lisu Eldridge, vjerojatno znaju da je prava majstorica teorije boja i vrhunska u miksanju predivno izbalansiranih, kompleksnih nijansi koje će odgovarati širokom spektru podtonova kože. Velvet Ribbon je jedan od njezina tri originalna ruža iz True Velvet Lip Colour s kojima je prije nekoliko godina započela svoju make-up liniju i do dan danas meni osobno jedan od najljepših crvenih ruževa na tržištu", ispričala je.

Lisa Eldridge True Velvet Lip Colour Velvet Ribbon, 222.35 kn (29.51 €)

"Koristila sam ga na masi klijentica i još uvijek nisam naletjela na osobu kojoj ova nijansa ne pristaje. Pakiranje je apsolutno predivno, elegantno i luksuzno, a formula ruža izuzetno pigmentirana, lagana i postojana na usnama. Ako ruž nakon nanošenja lagano potapkate tankim slojem papirnate maramice, ostat će brutalno pigmentiran, još više matte stain u stilu MAC-ovog Ruby Woo, samo u neusporedivo ugodnijoj formuli", pojasnila je.

Lisa Eldridge True Velvet Lip Colour Velvet Morning, 222.35 kn (29.51 €)

"Ukratko, Velvet Ribbon je apsolutno savršen crveni ruž hladnijeg, odnosno plavog podtona. A za sve koji ipak preferiraju toplije nijanse (koje više naginju na narančasto), idealna opcija iz iste linije je nijansa Velvet Morning. U asortimanu Lise Eldridge možete pronaći i sjajila u istim nijansama predivne, super njegujuće i neljepljive formule, koja možete koristiti samostalno ili preko navedenih ruževa kako biste im promijenili finish iz matte u kremasti i sjajniji", istaknula je. 


Dior Rouge Dior 999

Na kraju, preporučila je i jedan Diorov crveni ruž kao idealan za blagdanski period. 

"I za kraj, jedna legendarna nijansa high-end varijanti ruževa - Dior Rouge Dior u nijansi 999. Ovo je signature Diorova crvena nijansa, odlično izbalansirana na način da nije niti pretopla niti prehladna, a danas je dostupna u gotovo svim formulama i različitim finishima ruževa iz Diorove ponude", preporučila je.

Dior Rouge dior 999 Satin, 345 kn (45.79 €)

"Meni je osobno najdraža u originalnoj, satin formuli, koja je nevjerojatno hranjiva i s vremenom se usne s njom osjećaju sve bolje i bolje. Ako ste ljubiteljica crvenih ruževa, ovaj prekrasni primjerak je zaista idealan, luksuzni božićni poklon s kojim se nikako ne može fulati. E sad, hoćete li ga pokloniti sebi ili nekoj drugoj dragoj osobi, to ostaje na vama", dodala je za kraj. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.