Tvrtka koja stoji iza Instant Pota podnijela je zahtjev za bankrot

Foto: Shutterstock/instanthome.com/sve.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

INSTANT Brands, tvrtka koja stoji iza Instant Pota i staklenog posuđa Pyrex, podnijela je u ponedjeljak zahtjev za bankrot prema Poglavlju 11 u SAD-u, navodeći kao razlog svjetske makroekonomske i geopolitičke izazove.

"Nakon uspješnog prevladavanja pandemije covida-19 i globalne krize opskrbnog lanca, nastavljamo se suočavati s dodatnim globalnim makroekonomskim i geopolitičkim izazovima koji su utjecali na naše poslovanje", rekao je Ben Gadbois, predsjednik i izvršni direktor Instant Brandsa, u priopćenju. 

Instant Brands i dalje očekuje da će staviti proizvode na police, uključujući Instant Pot, kao i srodne marke Corelle, CorningWare i Pyrex, piše Engadget.

Asortiman Instant Pot prvi put je lansiran 2010. s jednostavnom strategijom: kombinirao je ekspres lonac s mnogim drugim funkcijama (kao što su prženje i kuhanje na pari) u jednom uređaju. 

Osobito je privlačno ako želite brzi obrok koji ne uključuje mikrovalnu pećnicu. Unatoč nedostatku oglašavanja, razvio je kultnu bazu obožavatelja i postao sinonim za moderne kuhinje. Linija je godinama dominirala Amazonovom Prime Day prodajom, počevši od 2016.

Duo model, najprodavaniji model na Amazonu, zamjenjuje sedam uobičajenih kuhinjskih uređaja: kuhanje parom, tlakom, sporo kuhanje te kuhalo za rižu i žitarice, aparat za jogurt i standardni grijač.

Instant Pot Duo 7-u-1 multifunkcijsko kuhalo 5.7 litara, cijena je 189 € (1424.05 kn)

Ovo nije kraj za Instant Brands. Kao i kod drugih tvrtki koje podnose zahtjeve za poglavlje 11, to je prilika za tvrtku da dovede svoje financijske poslove u red. Međutim, ovo je podsjetnik da uspjeh u tehnologiji ne traje vječno.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.