Sve je ružičasto: Barbie komadi preplavili trgovine i brzo se prodaju

Foto: sve.hr/aldoshoes.com.hr/zara.com/sinsay.com/impalaskate.eu/zalando.hr/ bershka.com/barefootdreams.com/farfetch.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

OVIH dana, gdje god da se okrenete, sve je u rozoj boji, čak je i Google prilagodio svoju tražilicu. Naime, kada se u nju upiše Margot Robbie, Ryan Gosling ili Barbie, dočeka vas eksplozija rozih zvjezdica. Eksplozija roze boje dočekat će vas i u modnim trgovinama, ali i u nekim drugima. Svi očito žele biti dio ove Barbie ludnice, ali isto tako ti komadi se i brzo rasprodaju s polica trgovina.

>> Ovo je možda najljepši par crocsica koji smo vidjeli do sada

Kako piše Reuters, Barbiecore odjeća, usredotočena na prepoznatljivu boju lutke, dominira modnom scenom već drugu godinu zaredom, potpomognuta sveobuhvatnim marketinškim napadom Mattel Inca da podigne pažnju oko filma Barbie koji je u kinima od ovog tjedna.

Barbie rođendanska lutka, 30.99 € (233.50 kn)

Tu su Barbie tenisice, Barbie ruksaci, Barbie kupaći kostimi i Barbie majice s kapuljačom za vašeg psa. Tu su boce za vodu ukrašene kamenčićima, neonsko žute role s ružičastim kotačima - i još mnogo toga. "Ne postoji kutak na zemaljskoj kugli koji nije postao ružičast", rekao je u intervjuu Richard Dickson, Mattelov predsjednik i glavni operativni direktor.

Barbie x Aldo tenisice, 116 € (874 kn)
Barbie x Zara, top, 25.95 € (195.52 kn), i kratke hlače, 25.95 € (195.52 kn)

Eksplozija ružičaste

Couture dizajner Valentino pokrenuo je nedavni ružičasti val odjenuvši modele u fuksiju od glave do pete za modnu reviju u ožujku 2022. To je natjeralo stiliste slavnih da traže lookove u boji koja se ove godine očito ne smije propustiti. Nekoliko mjeseci kasnije fotografije su prikazivale zvijezdu Barbie filmova Margot Robbie na setu u žarko ružičastom vestern kombinezonu.

Campy stil postao je viralan kada su zapadnjačka odjeća i svjetlucava Y2K moda bili u trendu, rekla je Madeline Hirsch, direktorica vijesti, za InStyle. To se također poklopilo s mnogim ljudima koji su se vratili u urede nakon karantene zbog covida.

>> Zara predstavila Barbie kolekciju koju su mnogi jedva dočekali

"Ljudi su žudjeli za radošću, bojama i novom odjećom koju su ponovno nosili, a za blistavu privlačnost Barbie bilo je lako uhvatiti se", rekla je Hirsch. Kako je stil uzeo maha, modni časopisi bilježili su slavne osobe od Kim Kardashian do Harryja Stylesa u svijetlim Barbiecore odjevnim kombinacijama.

Sinsay Barbie majica kratkih rukava, 9.99 € (75.97 kn)
Impala Lightspeed role, Barbie Bright Yellow, 189.95 € (1431.18 kn)

Mattel je pojam Barbiecore zaštitio 2022. 

Barbie je jedna od tri vodeća Mattelova brenda. Proizvođač igračaka zaštitio je pojam Barbiecore 2022. godine i sklopio partnerstvo s tvrtkama poput francuskog dizajnera Balmaina, izrađivača nakita Kendre Scott i loungewear tvrtke Barefoot Dreams.

Ti napori su se ubrzali 2023. s više od 100 partnerstava povezanih s filmom. Mattel je također surađivao na mnogim proizvodima izvan mode, kao što je plutalo za bazen savršeno za Instagram iz Funboya i ružičasta Microsoftova igraća konzola X-box koja se nalazi unutar trokatnice Barbie Dreamhouse.

Crocs Barbie natikače, 54.28 € (408.97 kn)
Bershka Barbie haljina, 35.99 € (271.17 kn)

Čini se da ludnica oko Barbiecorea potiče dodatan interes za film Barbie iz Warner Brosa. Žene planiraju odjeću nadahnutu Barbie koju će nositi na projekcijama, a kina organiziraju posebna događanja kako bi privukla kupce ulaznica. 

Prognostičari predviđaju da će Barbie zaraditi između 80 i više od 150 milijuna dolara u američkim kinima od petka do nedjelje. To bi premašilo 55 milijuna dolara od prodaje ulaznica u SAD-u i Kanadi koje je prošlog vikenda prikupio najnoviji film Toma Cruisea Mission Impossible.

Barefoot Dreams Barbie pulover, 123.39 € (929.69 kn)
Gina Malibu sandale, 980 € (7383.81 kn)

Gledatelji filma također će vjerojatno objavljivati ​​svoj izgled Barbiecore na društvenim mrežama, izazivajući veći interes za film, rekao je Jeff Bock, viši analitičar box officea u Exhibitor Relations Co. "Ovo ima potencijal izbiti na načine koje još ne možemo dokučiti", rekao je Bock. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.