Slušalice su vam pune voska? Bez brige, znamo kako to riješiti

Screenshot/Foto: TikTok/amazon.de

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

GOTOVO svaki vlasnik slušalica ima isti problem: vosak i prašinu koji se nakupljaju na njihovim stijenkama. Većina korisnika puhne u njih, oni uporniji ih pokušavaju očistiti štapićem za uši. Rezultat je obično zadovoljavajuć, ali nikako idealan. Srećom, postoje alati koji će vam pomoći da temeljito očistite svoje slušalice, koje će potom izgledati kao nove.

Kako koristiti ove alate?

U sljedeća dva videa, koja smo pronašli na TikToku, demonstrirano je čišćenje slušalica na dva načina: uz pomoć gline i uz pomoć posebnog alata koji uključuje metalni štapić i četkicu za detaljno čišćenje rubova i rupica. 

@sarahhemmm Find some type of clay and press into headphone. 🙏🏻 You’re welcome #diy #headphones #clean #satisfying #cleaning #TheHighNote ♬ My Heart Went Oops - Tiagz

Hoće li vam više odgovarati korištenje gline ili metalnog štapića, primarno ovisi o razini prljavštine na vašim slušalicama. Svi bi navedeni alati trebali biti jednako efikasni i na manje i na više prljavim slušalicama, no puno voska ćete vjerojatno lakše očistiti pomoću štapića, dok je glina pogodnija za finese.

@thepodpik Clean your AirPods 🤢 #podpik ♬ original sound - Pod Pik

Kako bismo vam pomogli, izdvojili smo nekoliko proizvoda za čišćenje slušalica.

"Jako praktično rješenje"

Ovaj 4 u 1 alat sastoji se od spužvice, vrlo guste četke, manje četke za tipkovnicu i metalnog štapića. Dobivate četiri alata za različite potrebe i faze čišćenja svojih slušalica. Slušalice je lako očistiti a da se ne oštete. Duga četka je odlična za čišćenje prašine s kutije slušalica ili pak s ekrana mobitela.

Set za čišćenje slušalica, Amazon, 4.99 eura (37.59 kn)

U ovom setu dolaze krpica za čišćenje, suhe i vlažne maramice, olovka za čišćenje i četkica te glina. Uz ovaj set ćete učinkovito ukloniti prljavštinu kako biste produžili vijek trajanja svojih slušalica. Ove alate možete koristiti i za čišćenje mobitela, kamera i drugih sličnih proizvoda. Olovka za čišćenje izrađena je od spužve te omogućava jednostavno čišćenje svih kutova uređaja.

"Jako praktično rješenje za čišćenje mobitela i slušalica. S ovom glinom zaista možete sve", "Ovaj komplet za čišćenje definitivno zaslužuje pet zvjezdica" i "Odlično za teško dostupna mjesta", neke su od pohvala na ovaj proizvod na Amazonu.

Set za čišćenje slušalica s glinom, Amazon, snižena cijena je 7.59 eura (57.18 kn)

Glinu možete koristit dok god ne postane ljepljiva. Tad ju je potrebno zamijeniti novom. Glina inače nije samo za čišćenje slušalica već se može koristiti i na drugim uređajima s teško dostupnim mjestima, poput mobitela, tableta, mikrofona, zvučnika i sl.

Ovaj set dolazi s nešto drugačijim alatima. Glavna zvijezda je glina, a uz nju dobivate dva malena alata s četkicama i nastavcima, koji će vam pomoći da doprete do teže dostupnih mjesta. Proizvodi su višekratni te rađeni od netoksičnih materijala. Glina je dermatološki ispitana za dodatnu sigurnost.

Glina i alati za čišćenje slušalica, Amazon, 13.95 eura (105.10 kn)
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.