Pitali smo ljude misle li se nečega odreći ovih blagdana: "Božićnih darova"

Foto: Index Video

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

SVE poskupljuje, a cijene namirnica, poput npr. sušenog bakalara koji mnogi Hrvati tradicionalno jedu za Badnjak, nikada nisu bile više. Ususret blagdanima zanimalo nas je hoće li se naši sugrađani nečega odreći i uskratiti si nešto na blagdanskom stolu, ali i koliko misle potrošiti i što planiraju kupiti za jelo. Evo što su nam rekli. 

>> Sve poskupljuje. Pogledajte cijene božićnih drvca ove godine

"Za takav blagdan se nećemo ničega odreći"

"Kao i uvijek tipično hrvatski, po hrvatskom običaju. Dakle, bit će guska, patka, mlinci i tri vrste salate - zelje, cikla i grah salata", otkrila nam je jedna gospođa što će se naći na njezinom stolu ovih blagdana. Što se tiče kolača, planira pripremati one "sitne, prhke, suhe". Sve radi sama i misli da će potrošiti oko 120 i 130 eura. 

Unatoč visokim cijenama ne planira se ničega odreći ovoga Božića. "Za takav blagdan se nećemo ničega odreći", rekla nam je. 

@index.hr "Za takav blagdan se nećemo ničega odreći." #bozic #blagdan #chirstmas #chirstmastime #indexhr #zagreb #foryou #fyp #foryoupage ♬ original sound - Index.hr

"Naši trgovci moraju razmisliti malo"

"Za blagdanski stol ja mislim kupiti za Badnjak, imat ćemo ribe u škartocu, onda ćemo imati kozice rižoto i to je to. A za Božić imat ćemo puretinu s mlincima, klasika i već što ide s tim, krumpir, mlinci, kolači, naravno koje ja pečem", otkrila nam je druga sugovornica. Također nam je rekla da je prošle godine kupila kolače, ali da će ih ove peći sama. 

No ipak planira kupiti orahnjaču i makovnjaču. "200 eura", odgovorila nam je koliko planira potrošiti za namirnice za blagdanski stol, a odrekla se bakalara. "Mada su moji inzistirali na bakalaru, ali meni je bilo bez veze po toj cijeni kupovati. Naši trgovci moraju razmisliti malo", zaključila je. 

@index.hr "Naši trgovci moraju razmisliti malo." #bakalar #bozic #christmas #novac #zagreb #hrvatska #foryou #foryoupage #fyp #indexhr ♬ original sound - Index.hr

"Nešto dijetno, nešto zdravo..."

Na upit Indexove novinarke što planiraju kupiti za blagdanski stol, dvije Zagrepčanke složile su se: "Nešto dijetno, nešto zdravo, nemasno, a da je ukusno." Jedna je gospođa istaknula da planira pripremati ribu, morske plodove i salatu. Druga je dodala da planira imati "puno salata". Ne planiraju ništa posebno gotovo kupovati. 

Što se tiče toga koliko planiraju potrošiti, rekle su nam da neće toliko gledati na cijene. Također, ne planiraju se ničega odreći. "Ne, jedanput se živi", rekla nam je jedna gospođa. 

@index.hr "Nešto dijetno, nešto zdravo..." #bozic #badnjak #blagdan #christmas #christmastime #indexhr #fyp #foryou #foroyoupage #zagreb #hrvatska ♬ original sound - Index.hr

"Uglavnom se radi o nepotrebnim stvarima i bespotrebnom trošenju novca"

Jedna Zagrepčanka otkrila nam je da planira mnogo toga kupiti za blagdanski stol. "Kolače, kupit ću možda čak i gotovo pečeno meso i tako, uglavnom gotove stvari", rekla nam je što planira sve kupiti.

Ne zna koliko će na koncu potrošiti, a što se tiče odricanja nečega ovih blagdana, rekla nam je: "Ne kupujemo doma božićne darove, budući da Isusek baš nešto nije nosio darove po svijetu." Istaknula je da se "uglavnom radi o nepotrebnim stvarima i bespotrebnom trošenju novca".

@index.hr "Uglavnom se radi o nepotrebnim stvarima i bespotrebnom trošenju novca." #bozic #blagdan #badnjak #poklon #christmas #fyp #foryou #foryoupage ♬ original sound - Index.hr

"Mi u Dalmaciji za Božić moramo imati tuku"

Zadnja sugovornica nam je otkrila što je već kupila za blagdanski stol. "Ja sam već kupila. Mi u Dalmaciji za Božić moramo imati tuku. I tuka je u zamrzivaču spremna." Osim nje planira pripremati za Badnjak bakalar, a od gotove hrane planira kupiti "možda malo francuske salate".

"Pa možda oko 200 eura", iznos je namirnica za njen blagdanski stol. Nije se ničega odrekla ove godine zbog visokih cijena. 

@index.hr "Mi u Dalmaciji za Božić moramo imati tuku." #bozic #badnjak #bakalar #hrana #novac #indexhr #zagreb #foryou #fyp #foryoupage ♬ original sound - Index.hr
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.