Pepsi smanjuje udio šećera u svom klasičnom piću za 57% u Irskoj i Velikoj Britaniji

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

PEPSI je smanjio udio šećera u svom klasičnom gaziranom piću za 57% u Irskoj i Velikoj Britaniji. Rekli su da žele kupcima "osigurati zdrave proizvode". No promjena se odnosi samo na klasični Pepsi, dok će Diet Pepsi i Pepsi Max ostati isti. 

"Reformulirani" Pepsi zaslađen je mješavinom acesulfam kalija i sukraloze, stoji u priopćenju tvrtke PepsiCo. Nova formula odnosi se samo na pića Pepsi koja se prodaju u supermarketima i maloprodajnim mjestima diljem Velike Britanije i Irske.

Promjene znače da će limenka od 330 ml sadržavati 15 g šećera, dok je prije imala 36 g. Boca od dvije litre imat će 91 g, sniženo s 213 g, a sadržaj šećera u boci od 500 ml smanjen je s 53.25 g na 22.75 g. 

Žele zadržati okus, ali i pružati zdrave proizvode

PepsiCo je rekao da je njihov tim "radio na preoblikovanju ovog proizvoda tako da ima manje šećera, ali da i dalje zadrži odličan okus koji ljudi očekuju". "Naša promjena recepta dio je našeg kontinuiranog rada na pružanju zdravih proizvoda. Ažurirali smo nutritivne oznake na pakiranju i na našoj web stranici", stoji u priopćenju.

Ostaje vidjeti hoće li ovaj reformulirani Pepsi sa smanjenim udjelom šećera stići i na police naših trgovina. 

Osim ove promjene, Pepsi je odlučio promijeniti i logo. Kada su pitali ljude da po sjećanju nacrtaju logo Pepsija, mnogi su se prisjetili kruga s crvenom, bijelom i plavom bojom koje su simbol marke. Riječ Pepsi u većini slučajeva bila je na sredini tog kruga. Sadašnji logo ne izgleda tako, pa je tvrtka uzela u obzir sjećanja kupaca i napravila je promjenu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.