Ovaj stan u Zagrebu nakon kompletne adaptacije je neprepoznatljiv. Pogledajte fotke

Foto: Tu žive ljudi

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

STAN u Zagrebu, u naselju Sopot, doživio je prekrasnu transformaciju. Stan od 58 kvadrata s loggiom od 4.5 kvadrata kompletno je adaptiran, a mijenjalo se gotovo sve.

Kroz stan nas je provela dizajnerica Maja Mihovilović iz studija Tu žive ljudi, koju su vlasnici angažirali za projektiranje, uređenje, koordinaciju radova i angažman majstora.

"Adaptacija stana, od demontaže u prvom tjednu radova pa sve do useljenja klijentice, trajala je nešto manje od tri mjeseca", ispričala nam je Maja na početku.

Dodala je da se u stanu mijenjalo sve osim novije vanjske stolarije i ulaznih vrata. Mijenjalo se tlocrtni raspored, kompletne elektroinstalacije i vodovodne instalacije do vertikala, podne i zidne obloge, spuštao se strop, ugrađena su nova sobna vrata. 

Luster iznad otoka Vallaspra, Eglo, 199 € (1499.37 kn) / Porculanska ploča Calacatta Imperiale Polished, Iverpan, cijena od 240 €/m2 (1808.28 kn) 

Stan se prije renovacije sastojao od ulaznog i prolaznog hodnika, spavaće sobe, kupaonice s toaletom, odvojene kuhinje, dnevnog boravka s blagovaonicom i loggie. Nakon renovacije kuhinja, blagovaonica i dnevni boravak stopili su se u jedan zajednički prostor.

Stolići za kavu BePureHome, Bonami, 165 € (1243.19 kn)
Print na platnu 75 x 100 cm, Magis Wall, 52.96 €/kom.

Svijetao i elegantan interijer

Ulazni je hodnik zadržan, ali je odvojen čelično-staklenom pregradom umjesto vratima. Perilica rublja izmještena je iz kupaonice u mali "vešeraj" u prolaznom hodniku, a raspored ostalih prostorija ostao je isti. 

Umivaonik Concepto Bell Marble, Fero-term, 65.99 € (497.20 kn)

Zanimalo nas je jesu li imali neki poseban stil kojim su se vodili prilikom adaptacije i uređenja stana. 

"Uređenju ovog interijera nisam pristupila vodeći se nekim određenim stilom, već željom klijentice da dobije prozračan, svijetao i elegantan interijer u bijelim, bež i zlatnim tonovima", odgovorila nam je Maja.

Stolići kraj kreveta Rhet, Kave Home, 121 €/kom.

U stanu tako prevladavaju nježni neutralni tonovi i bež paleta boja koji djeluju opuštajuće i smirujuće.

"Osim podne obloge, nismo dodavali drvni dekor kako bi se bolje naglasile druge teksture, poput dekora mramora na porculanskoj ploči kuhinje i kuhinjskog otoka, tekstila (tepih zavjese, materijal sofe) te zlatnih detalja (svjetiljke, dekoracije, konzolni stolić), koje prostoru daju toplinu", istaknula je dizajnerica. 

Konzolni stolić po mjeri, Švas Art, 250 € (1883.63 kn) / Ogledala u hodniku, kupaonici i blagovaonici, Linderior, cijena na upit
Stakleno-čelična pregrada, Fab Lab Home Design, cijena na upit 

Sav ugradbeni namještaj u stanu, od kuhinje i ormara do kupaonskog namještaja itd., radila je po mjeri domaća firma Ritual. Maja nam je na kraju razgovora otkrila i koliko je takva kompletna adaptacija koštala. Građevinski radovi s materijalom, sanitarnom opremom i novim radijatorima iznosili su oko 470 eura/m2. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.