Ovaj nenaseljeni škotski otok mogao bi biti vaš za 150.000 funti

Screenshot: Google Maps

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

Ako ste ikada željeli pobjeći od gužve svakodnevnog života i otići na udaljeni otok bez drugih stanovnika, ovo bi mogla biti vaša prilika za to. Smješten nedaleko od južne obale Škotske, otok Barlocco je na prodaju, a prima ponude od 150.000 funti (168,077.54 eura) naviše.

"Još uvijek postoji vrlo romantičan osjećaj vezan uz posjedovanje vlastitog škotskog privatnog otoka, gdje možete pobjeći od užurbanosti svakodnevnog života i uživati ​​u miru i tišini u najljepšem krajoliku u okolici", napisao je u priopćenju agent prodaje Aaron Edgar iz Galbraith Groupa, prenosi CNN.

Na otoku nema stambenih objekata

Najbliži grad udaljen je oko 9.6 kilometara, a najbliža željeznička stanica je Dumfries, sat vremena vožnje autobusom od grada. London i Edinburgh udaljeni su više od 560 odnosno 160 kilometara. S bujnom zelenom travom i stjenovitim izdancima koji se protežu do mora, otok pokriva površinu od oko 25 jutara, ali na njemu nema stambenih objekta, samo poplavno jezero koje osigurava vodu za stoku i divlje životinje u zimskim mjesecima.

Nitko nikada nije zatražio dozvolu za gradnju na otoku, stoji u oglasu, pa bi kupac trebao istražiti mogućnosti gradnje s lokalnim vlastima. Za vrijeme oseke do otoka se može doći pješice, traktorom ili quadbikeom. Što se tiče ostatka vremena, tu je šljunčana plaža na kojoj se mogu usidriti čamci.

Nalazi se na području od posebnog znanstvenog interesa u Ujedinjenom Kraljevstvu koje je definirano tako zbog rijetkih vrsta faune ili flore koje sadrži - i utočište je za sve vrste divljih životinja, uključujući velike galebove te rijetke biljke kao što su kamena morska lavanda i mirisna orhideja.

Agent očekuje veliko zanimanje za ovo minijaturno kraljevstvo. "Svjedoci smo velike potražnje domaćih i međunarodnih strana za privatnim otocima u Škotskoj", rekao je Edgar. Oglas i fotografije otoka možete vidjeti ovdje

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.