Od 10 do 45 eura: Ovo su najbolje kreme za područje oko očiju

Foto: iherb.com/laroche-posay.com/shop.ljekarnasdz.hr/mojaljekarna.hr/sephora.fr/elfcosmetics.com/cerave.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

OKOLOOČNO područje je nježno i osjetljivo, a koža ispod očiju je najnježnija na cijelom tijelu te je upravo tom području potrebna posebna pažnja. 

Postoje vrećice, natečenost i podočnjaci s kojima se neki moraju boriti, osim onih finih linija i bora. Ali tome služi krema za područje oko očiju, koja je visokokoncentrirani oblik hidratantne kreme, osnažena sastojcima poput retinola i hijaluronske kiseline, koji pomažu u rješavanju ovih problema, piše New York Mag. 

Razgovarali su sa sedam stručnjaka, uključujući tri estetičara i četiri dermatologa, i sastavili popis najboljih drogerijskih okoloočnih krema. 

RoC Retinol Correxion krema za područje ispod očiju

RoC Retinol Correxion Line Smoothing krema za područje ispod očiju, 15 ml, 39.10 € (294.59 kn)

Sva četiri dermatologa (i dva estetičara) s kojima su razgovarali pohvalili su RoC Retinol Correxion Eye Cream zbog njezine sposobnosti ciljanja i liječenja raznih problema s podočnjacima. "Ovo je jedna od mojih osobno najdražih krema za područje oko očiju za manje od 20 dolara ", kaže dr. Karen Hammerman iz Schweiger Dermatology Group, koja je predlaže za gotovo sve (op.a. kod nas je skuplja).

Prema dr. Amandi Doyle iz Russak Dermatology NYC, to je zato što formula sadrži retinol, moćan sastojak protiv starenja, koji pomaže u održavanju i izgradnji kolagena tijekom vremena, što rezultira izglađivanjem bora i omekšavanjem tamnog izgleda podočnjaka.

La Roche Posay Pigmentclar krema za područje oko očiju

La Roche-Posay Pigmentclar Eyes krema za područje oko očiju, 15 ml, 34.95 € (263.33 kn)

Ako imate posla s "rakunskim očima", dr. Noelani Gonzalez, specijalistica dermatologije u Mount Sinai Health Systemu, preporučuje ovu opciju iz La Roche Posaya. "Ova krema sadrži kofein koji pomaže u sužavanju krvnih žila i smanjuje pojavu tamnih podočnjaka", objašnjava ona.

Kofein djeluje gotovo trenutno i smanjuje pojavu podočnjaka tijekom dana. Iako je ovo najskuplja krema na ovom popisu, ona također sadrži reflektirajuće pigmente koji trenutno posvjetljuju područje ispod očiju. Prema estetičaru slavnih Jordanu Mattioliju, najbolja metoda nanošenja je utapkati nekoliko točkica kreme ispod oka i nježno je utapkati kako biste izbjegli povlačenje ili potezanje kože. 

CeraVe Eye Repair krema 

CeraVe Eye Repair krema, 15 ml, 15.88 € (119.65 kn)

"Ovo je krema za područje oko očiju bez mirisa puna hijaluronske kiseline, ceramida i niacinamida - odlična kombinacija sastojaka za liječenje znakova starenja, čak i kod onih s izrazito osjetljivom kožom", kaže Mattioli. Hammerman se slaže i dodaje da ne samo da su ti sastojci iznimno nježni za osobe s osjetljivom kožom, već i "obnavljaju i održavaju prirodnu zaštitnu barijeru kože te pomažu da područje oko očiju ostane hidratizirano i glatko". 

Olay Regenerist Retinol24 noćna krema za područje oko očiju

Olay Eyes Retinol24 Night Eye Cream, 15 ml, 44.71 € (336.87 kn)

Osnivačica Tone Dermatology Caroline Robinson, dr. med., preporučuje ovu kremu za područje oko očiju za zrelu kožu - ona se bavi i finim borama i tupošću, kaže ona, koristeći "hidratantnu, učinkovitu mješavinu retinola i vitamina B3". Ako ste osjetljivi na retinole, dr. Robinson preporučuje da umjesto toga isprobate Olay Eyes Ultimate Eye Cream, koja ima sličnu formulu, ali umjesto retinola koristi aminopeptide.

Neutrogena Hydro Boost Eye Awakening gel-krema za područje oko očiju

Neutrogena Hydro Boost Eye Awakening gel-krema za područje oko očiju, 15 ml, 11.94 € (90.18 kn)

Za one koji imaju izrazito suhu kožu ispod očiju, Gonzalez predlaže ovu Neutrogena kremu za područje oko očiju s teksturom gela, koja je prepuna hijaluronske kiseline, "molekule koja upija vodu 1000 puta veću od svoje težine i pomaže hidratizirati i napuniti kožu okolo oči."

Jacksonu se također sviđa ova formula i preporučuje je svima koji prvi put isprobavaju kremu za područje oko očiju, "osobito onima koji žele povećati razinu hidratacije oko očiju i posljedično tretirati vrlo fine bore." 

THE INKEY LIST kofeinska krema za područje oko očiju

THE INKEY LIST Caffeine Eye Cream, 15 ml, 10.50 € (79.11 kn)

Beauty novinarka Rio Viera-Newton preporučila je ovu kremu za područje oko očiju prije nekoliko godina novinarkama New York Maga, napomenuvši da nije smetala njezinim "ultraosjetljivim" podočnjacima i "učinila je prekrasan posao uklanjajući dio tame".

e.l.f. Holy Hydration! krema za područje oko očiju

e.l.f. Holy Hydration! krema za područje oko očiju, 15 g, 12.15 € (91.54 kn)

S obzirom na to da je e.l.f. prije svega robna marka šminke, ne čudi što linija za njegu kože brenda lijepo funkcionira ispod proizvoda za lice. To uključuje i kremu za područje oko očiju koja sadrži mješavinu peptida i hijaluronske kiseline. Zajedno, oni pune i hidratiziraju područje ispod očiju kako bi osigurali da šminka ne utone u bore ili fine linije.

Peptidi su korisni i za podočnjake, osobito ako su nastali kao posljedica nedostatka kolagena. Aminokiselina potiče proizvodnju kolagena, što zauzvrat pomaže vratiti dio tog volumena na to područje. 

S popisa su izdvojene one kreme koje trenutno nisu dostupne za kupnju kod nas, a originalnu ljestvicu najboljih krema za područje oko očiju možete vidjeti ovdje

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.