Mile Kekin i Damir Urban izbacili su svoje slikovnice. Evo gdje ih možete kupiti

Foto: Marin Tironi/INDEX, Davor Puklavec/PIXSELL/znanje.hr/rockmark.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

DVOJICA hrvatskih glazbenika Mile Kekin i Damir Urban predstavila su na ovogodišnjem Interliberu svoje slikovnice. 

Ako niste posjetili Interliber i već kupili svoje primjerke ovih slikovnica, možete ih pronaći i u online knjižarama, a Kekinovu smo našli po sniženoj cijeni. 

Pismoslikovnica Mala

Frontmen Hladnog piva Mile Kekin udružio je snage s međunarodno priznatim i višestruko nagrađivanim ilustratorom Tomislavom Torjancem i izbacio slikovnicu Mala.

Slikovnica je namijenjena i djeci i odraslima, djevojčicama i dječacima te onima koji se tako osjećaju. 

U njoj se nalaze duhoviti i lako pamtljivi stihovi te izuzetne ilustracije kojima je cilj potaknuti na razmišljanje i zauzimanje kritičkog stava prema stereotipima vezanima za izgled i društveno prihvatljivo ponašanje. 

Mala je pjesma i slikovnica, a direktno je inspirirana Miletovom desetogodišnjom kćeri koja je, kako pjesma kaže, također neobično nepraktična i samo sebi slična.

"Često pjevam o onima koji nikad neće imati mira jer su rođeni van okvira, da se malčice samocitiram. Volio bih da ova pjesma, bilo kroz slikovnicu, bilo kroz stihove dopre do klinki i klinaca, koji su danas, puno više nego u moje vrijeme Pipi Duge Čarape, kroz društvene mreže, aplikacije i filtere ljepote izloženi pritisku da moraju u svakom trenutku izgledati savršeno", rekao je Mile. 

Ovu slikovnicu našli smo po sniženoj cijeni od 79 kuna (10.49 eura) u knjižari Znanje, a možete je vidjeti ovdje


Ludi Škarpa

I Damir Urban je udružio snage s ilustratorom Tomislavom Torjancem za svoju prvu slikovnicu Ludi Škarpa

Slikovnica prati priču čistača Frane koji preuzima tuđi identitet kako bi se mogao izboriti za bolji status u svom svijetu. Frane se lažno predstavlja kao Ludi Škarpa, oko kojeg kruže razne mistične priče iako ga nitko nikada nije vidio. Tko je zapravo Ludi Škarpa? Kako se u tuđoj ulozi snašao maleni Frane i koga je sve susreo u svojoj pustolovini? 

Ideju ove priče osmislio je, prema riječima Urbana, njegov sin Istok Zola i to jednog jutra, na putu do vrtića. Na njegov je nagovor, ali i uz njegovu pomoć, nastala knjiga.

Može se kupiti u knjižari Rockmark po cijeni od 79 kuna (10.49 eura), a možete je vidjeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.