Hrvatska je na listi: S Fitbit stranice više nije moguće naručivati iz čak 29 zemalja

Foto: blog.google

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

FITBIT je zaustavio prodaju svojih proizvoda sa službene stranice u 29 zemalja diljem svijeta. 

"Više ne prodajemo Fitbit proizvode u odabranim zemljama - ali ne brinite! Nastavit ćemo podržavati vas i uređaje koje trenutno posjedujete s izdanjima softvera, sigurnosnim ažuriranjima, ispunjavanjem jamstva i pristupom službi za korisnike", piše na Googleovoj stranici za podršku

Tijekom proteklih nekoliko mjeseci Fitbit je prestao prodavati uređaje za praćenje fitnessa, pametnih satova i drugih proizvoda u dijelovima Azije i Europe, a od nedavno i u Južnoj Africi. Na stranici za podršku Google navodi pogođene regije.

Europske zemlje koje su zahvaćene su Hrvatska, Češka, Estonija, Mađarska, Latvija, Litva, Luksemburg, Poljska, Portugal, Rumunjska i Slovačka. "Automatske obnove Fitbit Premium članstava kupljenih na fitbit.com u gore navedenim zemljama prestaju djelovati 24. listopada 2023.", dodano je. 

I dalje prodaje u 25 zemalja

Kako piše 9to5Google, prije toga, u kolovozu, Google je prestao prodavati Fitbit Premium proizvode u nekoliko regija Azije, uključujući: Hong Kong, Koreju, Maleziju, Tajland i Filipine. Google je također prestao prodavati Fitbit proizvode u Meksiku i svim zemljama Latinske Amerike kao što je spomenuto na drugoj stranici za podršku

Fitbit proizvodi su se prethodno prodavali putem službene stranice u sljedećim zemljama Latinske Amerike: Argentina, Čile, Kolumbija, Kostarika, Ekvador, Gvatemala, Meksiko, Panama, Paragvaj, Peru, Portoriko i Venezuela. Ovo sve dovodi do brojke od 29 zemalja u kojima je Fitbit zaustavio prodaju i ostavlja samo 25 zemalja u kojima Fitbit nastavlja prodavati svoje proizvode. 

O čemu se radi?

U razgovoru s južnoafričkom publikacijom Tech Central, Google je potvrdio da je promjena napravljena da bi se "uskladio hardverski portfelj i približio regionalnoj dostupnosti Pixela". Promjena se također odnosi na Nest proizvode u Južnoj Africi.

Google napominje da, iako se proizvodi više ne prodaju u ovim regijama, korisnici Fitbita i dalje će primati podršku i ažuriranja, te je produžio besplatni mjesec Fitbit Premiuma svim pretplatnicima koji će izgubiti svoje planove. Vrijedi napomenuti da se Fitbitovi proizvodi mogu pronaći u raznim trgovinama kod nas koje ih drže kao i na Amazonu od kuda se mogu naručiti. 

Službeni odgovor od Googlea vezano za ovaj Fitbit slučaj na Hrvatskom tržištu prenosimo u cijelosti:

"Fitbit uređaji i dalje se mogu kupiti u Hrvatskoj. Promjene koje smo unijeli odnose se isključivo na Fitbitovu lokalnu digitalnu stranicu i dio su kontinuirane integracije robne marke na nekim tržištima. Kupci u tim regijama i dalje će imati pristup Fitbit korisničkoj podršci, jamstvima i softveru/sigurnosna ažuriranja također će biti poštovana."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.