Apple će ukloniti značajke kisika u krvi na svojim satovima da izbjegne zabranu uvoza

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

FUNKCIJA praćenja kisika u krvi uskoro će nestati s novih Apple Watch Series 9 i Watch Ultra 2 uređaja. Američka carina i granična zaštita navodno su odobrile tu odluku, što bi omogućilo Appleu ponovno razmatranje prodaje oba proizvoda nakon što im je prošle godine zabranjena.

Apple Watch Series 9 i Watch Ultra 2 zabranjeni su u SAD-u krajem prošle godine zbog patentskog spora s proizvođačem medicinskih uređaja, tvrtkom Masimo. Komisija za međunarodnu trgovinu (ITC) presudila je da senzori za kisik u krvi na oba uređaja krše patente tvrtke Masimo.

>>> Apple neće moći prodavati svoj Apple Watch u Sjedinjenim Državama

Složili su se oko novog plana za uklanjanje značajke s Apple Watch Series 9 i Watch Ultra 2

Iako su Watch Series 9 i Watch Ultra 2 privremeno povučeni iz prodaje u danima prije nego što je zabrana stupila na snagu 26. prosinca 2023., Apple se žalio na tu odluku. Tijekom postupka žalbe Apple je izborio privremenu obustavu zabrane prodaje satova, što im je omogućilo nastavak prodaje u SAD-u dok su čekali konačnu odluku američke carine i granične zaštite.

Apple se nakon toga potrudio napraviti promjene na satovima kako bi izbjegao Masimove patente. Američka carina dobila je zadatak procijeniti jesu li predložene promjene dovoljne, a prema pismu odvjetnika Masima objavljenom na 9to5Mac, čini se da su se sve strane složile oko novog plana za uklanjanje značajke s Apple Watch Series 9 i Watch Ultra 2.

Mark Gurman iz Bloomberga dodatno izvještava da su modificirani satovi već isporučeni Appleovim maloprodajnim trgovinama, ali da su trgovine dobile upute da ne prodaju te satove dok ne prime obavijest od korporacije.

Trenutno je značajka i dalje aktivna na satovima, a glasnogovornica Applea Nikki Rothberg izjavila je za The Verge putem e-pošte da će Apple Watch Series 9 i Ultra 2 i dalje biti dostupni s tom značajkom (iako nije pojasnila koliko dugo će to biti slučaj). Dakle, nejasno je što točno ovo znači za vlasnike Apple Watcha i potencijalne vlasnike.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.