Town Sight: Ideja hrvatske poduzetnice koja spaja turiste i turističke vodiče na inovativan način

Foto: Screenshot Youtube, Press Foto, Privatne fotografije, Ilustracija Index

JESI li već čula za "Town Sight"?


Ako nisi, mi ćemo te upoznati s odličnom idejom mlade Ivane Žigić, magistrice poslovne ekonomije.

Town Sight zamišljen je kao portal, koji spaja lokalce i turiste. Na stranicu se mogu besplatno registrirati sve punoljetne osobe i nuditi svoje usluge. Nuditelji usluge, koji se nazivaju Travel Buddyji, tako će sve zainteresirane turiste moći upoznati s pravim načinom života diljem Lijepe naše, odnosno omogućiti im da vide Hrvatsku bap kao lokalci.



Town Sight se bazira na posredovanju između "Travel Buddyja" i putnika te je osmišljen kao portal na kojem osobe mogu besplatno postaviti svoj profil i opis tura koje nude te naravno odrediti svoju cijenu. Pustolovine su podijeljene na kategorije od gastro tura, sportskih, shopping do klasičnih razgleda...

Tako se svi zainteresirani mogu prijaviti za vođenje stranaca na buvljak, razgled grafita, u obilazak kafića ili restorana, za trčanje po prirodi, piknik, povesti ih barkom do mirne uvale i ponuditi domaće vino, napraviti im domaći ručak ili ih učiti kako se igraju balote. Sve ovisi o tvojim interesima i preferencijama.

Također, ovisno o tome jesu li vodiči pravne ili fizičke osobe, s njima se potpisuje jedan od poslovnih ugovora te ih se promovira kroz web stranicu, direktno krajnjem korisniku. Tek nakon uspješne rezervacije, portal uzima proviziju.


Krajnji korisnici odnosno putnici sami prema svojim preferencijama biraju turistička vođenja, koja oni smatraju njima zanimljivim te vrše rezervaciju kroz portal, nakon čega stupaju u direktnu komunikaciju s Travel Buddyjem. Isto tako, turističke agencije mogu na stranici naći licenciranog vodiča u drugom gradu i vidjeti kada je on dostupan te ga rezervirati za svoju grupu.



Svi profili korisnika, kao i usluge koje se unose na stranicu, prolaze provjere, kako ne bi došlo do stvaranja ilegalnih ponuda, a usluge se aktiviraju tek nakon odobrenja administratora.

Ova hvalevrijedna ideja mlade poduzetnice Ivane nastala je prije 2 godine, kada je slušala dvije klijentice u turističkoj agenciji, u kojoj je tada bila zaposlena, kako oduševljeno pričaju o individualnom pristupu vodiča na jednom svom putovanju, kada su saznale mnoge stvari, koje ne pišu u niti jednom priručniku.

"Tada sam shvatila da bi bilo dobro i stranim turistima ponuditi jedinstveno iskustvo u Hrvatskoj i da osim standardne ponude sunca i mora dobiju pravi uvid kako Hrvati žive i kakva je njihova svakodnevica", eksluzivno nam je otkrila simpatična Ivana.
 

 

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.