Šefovi, čujete li? Istraživanje potvrdilo kako bi svi bili sretniji kada bi radili samo 6 sati na dan

Foto: Steven Meistel

VEĆ printamo ovaj članak i pokazujemo ga šefu.

Nije tajna da je svim zaposlenim ljudima teško pronaći balans između privatnog i poslovnog života, prije svega zato, što u današnje vrijeme gotovo niti jedan radni dan ne traje točno 8 sati, a tu su i vikendi, kada često odrađujemo zaostatke od tjedna iza nas ili se već pripremamo za novi.

No, jedno obećavajuće istraživanje, provedeno u Švedskoj, predlaže rješenje za ovaj problem, a mi duboko vjerujemo u njega, jer ono podrazumijeva - manje rada.

Za potrebe istraživanja, radnici su radili samo 6, umjesto uobičajenih 8 sati na dan, a to se pokazala kao ideja koja radnike čini produktivnijima i zdravijima te ih potiče na to da manje izostaju s radnog mjesta.

Računica je jednostavna: tako imamo više vremena za odmor i razne aktivnosti s dragim ljudima, koji nas čine sretnima i opuštenima, a to se prenosi i na naš rad, koji postaje kvalitetniji, bez obzira na manje vremena, koje provodimo u radnom okruženju.

Čak i ako planiraš to vrijeme provesti sama doma, zamisli koliko je to više vremena za serije, koje želiš pogledati ili knjige, koje želiš napokon pročitati.

Šefovi, vi ste na redu!

 

 

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.