Prirodna kozmetika LUSH seli proizvodnju u Njemačku zbog Brexita

Foto: Instagram

BRITANSKA referendumska odluka o izlasku iz Europske unije uzdrmala je neke silnike iz svijeta kozmetike.

Tvrtka LUSH, koju su 1995. u Velikoj Britaniji osnovali Mark Constantine i Liz Weir, najavila je kako će velik dio svoje proizvodnje preseliti u Njemačku.

Ideja o preseljenju u Njemačku krenula je prošle godine, a direktorica tvrtke, Hilary Jones, smatra kako su rezultati glasanja o izlasku iz Europske unije samo potvrdili njihovu odluku.

Odluka referenduma pokazuje kako zaposlenici iz drugih zemalja u gradu Pool, gdje se trenutno nalazi tvornica, nisu poželjni što bi moglo dovesti do brojnih problema, objasnio je Mark Costantine za "Bournemouth Echo". U njegovoj tvrtci trenutno radi 1 400 zaposlenika 38 različitih nacionalnosti, a sastojci za LUSH-ove prirodne proizvode uvoze se iz svih krajeva svijeta.

Iz LUSH-a poručuju kako se njihovi zaposlenici ne moraju bojati otkaza - tvornica u britanskom gradu Pool i dalje će raditi, a svi zaposlenici koji nisu Britanci, dobili su ponudu da se presele i rade u Njemačkoj, ako im to odgovara.

"Tvornica u Njemačkoj mogla bi biti spas za nas. Sada zaista zahvaljujemo zvijezdama što smo donijeli takvu odluku.", zaključila je Hilary Jones.

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.