Pitali smo poznate Hrvatice što ženama žele za njihov dan. Sve se slažu u jednom

Foto: Instagram

POVODOM Međunarodnog dana žena pitali smo poznate Hrvatice što bi poručile drugim ženama.

A iako je svaka od njih imala poprilično različit odgovor, sve se slažu oko jednog, a to je da bi žene trebale ženama biti najveća podrška. Pročitajte što vam žele Indira Levak, Jelena Veljača, Tatjana Jurić i druge poznate domaće dame za Dan žena, ali i za svaki drugi dan u godini:

Indira Levak

"Inspiriraju me žene koje pomiču granice, mijenjaju svijet. Ponekad smo najkritičnije jedna prema drugoj, umjesto da prihvatimo različitosti i budemo si podrška u ovom svijetu koji od nas očekuje najviše. Vjerujte, dovoljan je osmijeh, jedna lijepa riječ i prijateljičina poruka ohrabrenja da potakne drugu ženu da ostvari svoje ambicije i postane najbolja verzija sebe! E takve su i moje prije!"

Jelena Veljača

"Drage žene, sve vi koje ovo čitate ste vječna inspiracija i snaga. Sve vi kćeri, pokćerke, majke, pomajke, sestre, liječnice, tete, tete u vrtićima, medicinske sestre, profesorice, znanstvenice, prijateljice, trudnice, umjetnice (nastavite niz, molim vas!) ... želim vam da do sljedećeg osmog marta doživite puno uspjeha, poštovanja, osnaživanja, prijateljstva, pažnje i dubokog razumijevanja vaših pravih potreba, a ne onih koje društvo pretpostavlja da imate ili biste trebale imati. Sretan osmi mart!"

Tatjana Jurić

Tatjana nam je poslala status koji je objavila na Instagramu za prošli Dan žena:

“Jedno se na ovaj Dan žena ipak mora napisat’ - ulažite u odnose sa ženama... Bili mlado ili staro, muškarac ili žena, ulažite u odnose sa ženama! Ništa, ali ništa nam život oplemeniti neće u onolikoj mjeri kao - potpora žene! Kad je moja majka odlazila, uz mene su bile žene. Kad je trebalo, u glavu ćemo, da, u mrtvačnicu, uz mene su bile žene; kad je trebalo u pogrebno, uz mene su bile žene; kad je trebalo prvi put na grobu zapaliti svijeću, uz mene su bile žene. Kad je trebalo stisnuti se jače jer se previjalo od suza, uz mene su bile žene. Ništa, ali ništa naše živote ne oplemenjuje u tolikoj mjeri kao potpora žene. Ovo nije status isključiv prema muškarcima; ovo je jednostavno status u slavu ženama. Žene su te koje su sa mnom uvijek bile u dobrome. I žene su te, važnije, koje su ostale uz mene kada je došlo zlo. Naša je snaga nemjerljiva. Prepoznajte žene u svome životu. I ako vas taj isti život nagradi ženom; plemenitom, čvrstom, iskrenom, zaigranom ženom, koja vas voli i veseli, budite mudri slaviti je. Živjele mi, drage moje žene! Da se zajedno veselimo kad život da. I da plačemo onda kada ne da.”

Antonija Stupar Jurkin

"Žene mogu sve što požele! Najjače su kad su jedna uz drugu. Nikada ne smiju sumnjati u sebe i svoje sposobnosti! Sky is the limit!" 

Ecija Ivušić

"Danas je jako popularno biti hrabra, jaka žena. Popularno je i gotovo imperativno misliti da možeš sve što hoćeš i zacrtaš. Iako podržavam taj fearless stav i jako cijenim žene koje uspijevaju biti sve što si same nametnu i što im, na kraju krajeva, nameću društvo, obitelj, partner u ovom ludom svijetu, ja sam ipak još uvijek na onoj suprotnoj strani - da žena treba nekada i sebi i drugima dopustiti i pokazati slabosti i jednostavno si nekad dopustiti da bude žena. Nisam pobornica pretjeranog feminizma i još uvijek prihvaćam rodne uloge. Ali to sam samo ja. Moja poruka ženama bi bila da iskoriste prednosti svijeta u kojemu danas možeš biti što god želiš. Da budu ženstvene, poduzetne, uspješne, neustrašive, krhke, uplakane, kućanice, direktorice, stay-at-home moms, influencerice, zvijezde, piloti, policajke. Budite što god želite, samo prvo volite sebe. I pružite ruku drugoj ženi kad god vam se pruži prilika."

Sonja Kovač

"Ne zaboravite tko ste, koliko ste snažne i senzacionalne, budite vjerne sebi i ne dozvolite da vas ono što drugi govore odvrati od vaših ciljeva. Na vama je izbor da možete postići sto god poželite!"

Antonija Blaće

Kao šlag na kraju, pogledajte simpatični video koji nam je poslala Antonija Blaće. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.