Ovo je trenutno najmodernija frizura, no ne zna je svatko nositi

Foto: Instagram

IAKO mnoge dame koje prirodno imaju kovrčavu kosu izbjegavaju šiške, više apsolutno nema razloga za to. Donedavno je vladalo nepisano pravilo da šiške i kovrče ne idu zajedno, ali brojne poznate dame odlučile su ga ignorirati i svima očitale lekciju. Jednostavno, vrijeme je da zaboravite to pravilo.

Slavne ljepotice koje su se zaželjele promjene imidža hrabro su isprobale "zabranjeno" i shvatile da šiške i kovrče odlično funkcioniraju u paru. Štoviše, rijetke su frizure zahvaljujući kojima ćete izgledati toliko mladoliko i chic kao što je ova.

S tim se slaže i stručnjakinja brenda Nexxus, Lacy Redway, koja tvrdi kako je upravo kovrčava kosa pogodnija za nošenje šiški jer se one lakše stapaju s kovrčama te ih je puno jednostavnije namjestiti.

No to ne znači da ne trebate pripaziti na nekoliko ključnih stvari. Ako želite da vaše šiške ne izgledaju neuredno, već ženstveno i seksi, držite se ovih pravila:

Sušite ih na zraku

Marcel Dagenais, stilist za kosu na setu serije Russian Doll, otkrio je kako je za održavanje kovrčavih šiški najvažnije sušenje na zraku te stiliziranje dok je kosa još mokra. Za stiliziranje je potrebno koristiti isključivo proizvode namijenjene kovrčavoj kosi, a šiške nikako nemojte raščešljavati četkama. Radije samo prstima prođite kroz njih.

Pripazite na dužinu

Kako vam ih frizer ne bi previše ošišao i kako ne bi izgledale smiješno, radije ih ostavite nešto duže, a kasnije ih uvijek možete još skratiti. 

Spavajte sa svilenim šalom

Naravno, omotanim oko glave, a ne vrata. Kako biste sačuvali svoje kovrčave šiške preko noći, kosu zamotajte u svileni šal u oblik turbana, a čvor neka bude naprijed kako vam ne bi smetao tijekom spavanja.

 

Još uvijek niste potpuno uvjereni u to da biste i same trebale isprobati ovu trendi frizuru? Pa, dopustite da vas slavne ljepotice uvjere...

Zendaya

Sandra Oh

Juno Temple

Natasha Lyonne

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.