I njoj je dosta lažnog online života: Barbie hipsterica se maknula s Instagrama

Foto: Instagram 

SJEĆATE se Barbie hipsterice, čiji je profil u kratkom roku postao pravi fenomen?
 
Profil pod imenom Socality Barbie, otvorila je fotografkinja Darby Cisneros iz Oregona prošlog ljeta, a on je sadržavao tipične fotke korisnica Instagrama, samo u verziji s najslavnijom lutkom na svijetu.
 
Tako je Barbie na njima ispijala prvu jutarnju kavicu, pokazivala noge u kadi punoj pjene, jela sladoled, uživala na plaži, putovala s dečkom i slično, a njezine avanture pratilo je 1,3 milijuna obožavatelja. 
 
No, možda si već primijetila, no spomenutog profila više nema.
 
Razlog? Njezina autorica objasnila ga je ispod slike sebe sa Barbie hipstericom, koja ju je proslavila.
 
 
"Otvorila sam ovaj profil s namjerom da se narugam svim Instagram trendovima, za koje sam mislila da su smiješni. Nikada u milijun godina nisam mislila da će on privući ovoliku pozornost, no srećom, tako je otvorio vrata brojnim raspravama, kao što su npr. kako biramo predstavljati sebe online, koliko smo daleko spremni ići da bi prikazali savršeni život na Instagramu i slično. Upravo zato mislim da je moj, odnosno naš posao gotov."
 
Činjenica je da ova tema u posljednje vrijeme zauzima sve više medijskog prostora, a neki dan pisali smo o 18-godišnjoj Esseni O'Neill, tinejdžerici iz Australije, koja je odlučila iskoristiti ogromnu bazu fanova koje je prikupila, kako bi ukazala na laži, koje se kriju iza ovih mreža.
 
"OVO NIJE STVARNI ŽIVOT - fotkala sam preko 100 fotografija u sličnoj pozi kako bi mi trbuh izgledao dobro. Taj dan skoro pa uopće nisam jela. Vikala sam na mlađu sestru da me fotografira, dok napokon nisam dobila fotku na koju sam ponosna. Da, to je totalno #goal", napisala je ispod jedne fotografije.

 

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.