Dlakave sa svrhom: Evo zašto mnoge žene ovog siječnja ne briju pazuhe i noge

Foto: Instagram

JESTE li čuli za "Januhairy"?

"Dlakavi siječanj", u prijevodu na hrvatski, kampanja je na društvenim mrežama koja slavi dlake na ženskom tijelu i koju je 2019. godine pokrenula Britanka Laura Jackson

"Iako se osjećam samouvjereno oko svojih dlaka, neki ljudi to ne razumiju i osuđuju me jer se ne brijem, pa sam shvatila da sama ne mogu promijeniti nametnute standarde ljepote", objasnila je prošle godine Jackson za BBC.

Dakle, njezin cilj je potaknuti žene da se u siječnju (ali, ako žele, i u ostatku godine) prestanu depilirati te da ponosno pokažu svoje dlake na društvenim mrežama kako bi se srušili postojeći beauty standardi.

Na isto je u kolovozu prošle godine ukazala i slavna manekenka Emily Ratajkowski koja je za Harper's Bazaar ponosno pokazala svoje dlakave pazuhe.

A kampanja "Januhairy" ove godine ima i humanitarnu svrhu.

"Prikupljena sredstva od kampanje donirat ćemo organizaciji za zaštitu i očuvanje okoliša TreeSisters", piše u Facebook objavi na službenoj stranici kampanje uz poziv i onima koji ne sudjeluju da počnu više razmišljati i pričati o klimatskim promjenama i svemu što mogu napraviti kako bi spasili Zemlju.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.