Tyra Banks: U današnje vrijeme, s konfekcijskim brojem 34, bila bih predebela za manekenku



MANEKENKA i voditeljica Tyra Banks, koja je prije desetak godina žarila i palila modnim pistama zahvaljujući svom lijepom licu, dugim nogama i seksi oblinama, izjavila je da sa svojim proporcijama "iz mlađih dana" danas ne bi mogla postati model jer bi bila - predebela.

Tyra je sa 17 godina nosila konfekcijski broj 34 što je zaista malo, no tvrdi kako su se vremena promijenila te manekenke sve više liče na kosture, a ne na žene.

Lijepa manekenka pozdravila je akciju "Vogue‘s new Health Initiative" kojom je taj prestižni časopis odlučio zabraniti zapošljavanje manekenke s poremećajima u prehrani i zgrožena današnjim standardima u svijetu manekenstva, napisala otvoreno pismo za The Daily Beast.

"Danas ne bih mogla imati karijeru kakvu sam imala. Sada bih se smatrala predebelom. U moje doba, prosječna veličina za manekenku bila je 34-36. Danas moraš biti takozvana veličina "0". Kad sam odrastala nisam ni znala da takva veličina postoji.", izjavila je zabrinuta Tyra koja u svoj show "America's next top model" uvijek poziva i plus - size manekenke, kako bi mladim djevojkama pružila pozitivan uzor.

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.