Kakvo radno okruženje šteti tvom zdravlju i produktivnosti?

Foto: Screenshot Youtube

VEĆINA nas provede veliki dio života u uredu, ali rijetko tko pridaje pozornost tome koliko radno okruženje ima utjecaja na to kako se osjećamo tijekom dana.

A ako je nedavna literatura imala što za reć na tu temu, onda je to da se rad u odvojenim uredima, bilo da ih odvajaju tanki ili debeli zidovi, smatra najgorim mogućim za dobrobit radnika. No, čini se kako to ipak nije tako.
 
Naime, čini se kako su radnici ipak sretniji i produktivniji kad rade daleko od otvorenih uredskih prostora i kabina, gdje su svi zajedno. "Daleko više radnika, koji rade u otvorenim prostorima , nezadovoljno je svojim radnim sredinama, nego oni u zatvorenim privatnim uredima", utvrdili su znanstvenici.
 
Kao rezultat toga, fleksibilniji raspored rada te uredi s većom privatnošću i smirujućim elementima postaju sve poželjnije i uobičajenije alternative nego 40+ sati tjedno u otvorenim uredima.
 
Ono što najviše smeta u velikom zajedničkom prostoru jest prije svega buka drugih, a s time dolaze i slabija koncentracija, nervoza, veća razina stresa, što može imati i gore posljedice poput bolesti i depresije.
 
Negativni utjecaj ovakvih ureda na zdravlje i samu produktivnost pruža uvjerljiv argument za potrebu da se nešto pokuša promijeniti, zar ne?
Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.