IDEALNO je vrijeme za voćne recepte. Osobito ako je riječ o onima koji vam ne oduzimaju previše vremena. S dolaskom toplijih dana čak i najveće ljubiteljice kuhanja izbjegavaju provoditi vrijeme uz pećnicu pa se svi radije okreću delicijama koje su ekspresno gotove.
Jedan takav recept, za čiju vam je izradu potrebno tek 15-ak minuta, podijelila je i Amy Williams na svom blogu Easy Recipes, Meals & Desserts.
Sastojci
Za biskvit:
1 šalica omekšalog maslaca
3/4 šalice biljnog ulja
1 šalica šećera u prahu
2 žlice mlijeka
2 velika jaja
1/2 žlice praška za pecivo
1/2 žlice vinskog praška za pecivo (umjesto njega možete koristiti 2 žličice limunovog soka ili octa)
1/2 žličice soli
4 šalice brašna
Za kremu:
1/2 šalice omekšanog maslaca
1/2 šalice kiselog vrhnja
1 žličica čistog ekstrakta vanilije
5 šalica šećera u prahu
4 žlice mlijeka
Svježe jagode
Svježe borovnice
Recept
Biskvit:
1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
2. Mikserom, na srednjoj brzini, 2 minute umutite maslac, ulje, šećer i šećer u prahu.
3. Dodajte mlijeko i jaja te miješajte dok se sve dobro ne sjedini.
4. U zasebnoj zdjeli pomiješajte prašak za pecivo, vinski prašak za pecivo, sol i brašno.
5. Polako dodajite prvoj smjesi i miješajte dok se ne sjedini.
6. Nauljite lim za pečenje.
7. Ulijte smjesu u lim za pečenje i ravnomjerno rasporedite.
8. Pecite 12-15 minuta te provjerite čačkalicom je li pečeno.
9. Ohladite 20 minuta te potom stavite u zamrzivač.
Krema:
1. Umutite maslac i kiselo vrhnje dok smjesa ne postane glatka.
2. Polako dodajte šećer u prahu dok sve se potpuno ne sjedini.
3. Ulijte 1 žlicu mlijeka.
4. Ravnomjerno rasporedite preko zaleđenog biskvita.
5. Rasporedite voće po kremi.
6. Ostavite u hladnjaku minimalno pola sata prije posluživanja.